În zilele noastre, oamenii care aleg folosirea unei mașini de spălat vrem doresc nu numai o mașină spumante curată, ci și o lipsă totală de pete și sunt gata să plătească pentru acest serviciu. Pentru a satisface cererea clienților, proprietarii de spălătorii auto caută soluții necostisitoare pentru a elimina petele. De unde provin aceste puncte?

Utilizarea apei normale pentru clătirea finală frunze reziduale care formează pete datorită mineralelor în apă. Pentru a evita aceste depozite de minerale, este important să se efectueze o spălare fără pată, așa cum este cazul în etapa finală a unei instalații de spălare a mașinilor.

Două tehnologii reduc materialelor dizolvate în apă și pete pe masini:

osmoza inversa (RO)

deionizare (DI)

 1. osmoza inversă (RO)
 2. O mașină convențională RO este relativ și, prin urmare, economic și ușor de utilizat.
Tehnologia RO nu folosește substanțe chimice, făcându-le o opțiune sigură.
 • Echipamentul necesar pentru a finaliza tehnologia OI a spălării auto este destul de simplă: proprietarul poate instala o mașină RO și membrane.
 • O mașină RO poate dura 10 până la 15 ani ca singurul obiect care necesită întreținerea și înlocuirea ocazională a membranei pentru a îndepărta depozitele în apă. Cu întreținere corespunzătoare, membranele pot dura doi până la trei ani.
 • Odată ce echipamentul este instalat, sistemul IO folosește sursa de apă a mașinii de spălat (de obicei, apă curentă), precum și două pre-tratamente comune: balsam și cărbune activat.
 • Pe măsură ce mulți clienți vor plăti în plus pentru o mașină fără cusur, sistemul de obicei se plătește într-un an, o revenire rapidă a investiției inițiale.
 • Singurul dezavantaj major al unui sistem de osmoză inversă este consumul de apă. Spălarea unei mașini înseamnă întotdeauna generarea unui flux concentrat și, ca rezultat, proprietarii de case vor găsi că folosesc mai multă apă pentru spălarea fără spumă. ◊ Deionizarea (DI)
 • În timp ce tehnologia DI este de înaltă calitate, există o limitare evidentă a capacității: rezervorul DI poate îndepărta resturile numai într-o anumită măsură.
 • Proprietarii spălării de mașini au două opțiuni cu tehnologia DI: regenerați pe loc, un proces meticulos care implică substanțe chimice periculoase sau schimbați rezervorul cu livrarea unui nou rezervor atunci când este necesar.
Dacă investiția inițială poate părea minimă în cazul înlocuirii rezervorului, costul rezervoarelor de schimb poate crește rapid în timp.
 • Regenerarea la fața locului implică manipularea substanțelor chimice periculoase și nu este recomandată proprietarilor mașinilor de spălare convenționale.
 • DI poate fi periculos, fără abilitățile și cunoștințele de a folosi aceste substanțe chimice în mod corespunzător.