Urmați aceste sfaturi de siguranță pentru a reduce riscul de rănire și să se asigure că vă veți bucura de motocicleta timp de mai mulți ani.

1. Purtați o cască de protecție în cazul în care beneficiile unei casca motocicleta corespunzătoare ar trebui să fie evident, există încă piloti care refuză să-l poarte.

  • Totuși, aceasta poate fi cea mai importantă măsură de siguranță pe care o puteți lua pentru a preveni traumatismele grave ale capului sau chiar a vă salva viața.
  • Cele mai multe accidente de motocicleta au loc la mai puțin de 50 kilometri pe oră, o viteză la care o casca este importantă pentru a salva viața ta. P 2. Purtați îmbrăcăminte de protecție
Este important să purtați unelte adecvate pentru motociclete cu îmbrăcăminte și echipament de protecție adecvat pentru a vă completa casca.

O geaca de piele este de multe ori o formă de protecție de neprețuit dacă se întâmplă să se strecoare, la un butoi sau nu te închide în jurul valorii, ajutându-vă să salvați literalmente pielea.

  • Trebuie, de asemenea, să purtați mănuși, pantaloni lungi și chiar cizme înalte pentru a vă acoperi gleznele.
  • De asemenea, este important să purtați haine extrem de vizibile, mai ales când ieșiți noaptea. Luați în considerare purtarea unei jachete de culoare reflectorizantă sau luminată pentru o protecție mai bună.
  • S-ar putea să fiți tentat să purtați tricou și pantaloni scurți în timpul verii, dar această greșeală vă poate costa foarte mult.

3. Respectarea codului rutier

Cei mai multi piloti place sentimentul înveselitor de eliberare in motociclete, dar este important să ne amintim că nu sunteți singuri pe drum. Aveți mai multe de pierdut într-un accident, deoarece nu aveți aceeași protecție ca într-o mașină.

motocicliștii sunt de 15 ori mai multe sanse de a fi implicat într-un accident decât un șofer mașină și, de asemenea, risca mai puternic un accident fatal.

  • Pentru a rămâne în condiții de siguranță, urmați regulile de drum, nu ezitați să folosiți mâinile pentru a indica manevrele dumneavoastră și viraje lente, un loc în care bicicliștii pierde controlul. Încearcă să fii defensiv cu alte vehicule, păstrând o distanță suficientă între alte vehicule și tine. Acest lucru vă va oferi mai mult timp pentru a reacționa dacă un vehicul se oprește brusc sau prezintă un comportament periculos.
  • Curs de conducere Cu toate acestea, în cazul în care credeți că nu aveți suficientă experiență de conducere pentru a urmări în mod corespunzător aceste sfaturi, ia în considerare a lua un curs de conduită sau pentru a prinde din urmă.

Pe scurt, siguranța rutieră trebuie să fie prima dvs. prioritate pe motocicleta dvs., astfel încât să vă puteți bucura de ea. Amintiți-vă că este mai probabil să vă răniți rău pe motociclete decât în ​​mașini.