Bicicliștii iubesc sentimentul de libertate pe care bicicleta le poate oferi. Urmați aceste sfaturi pentru a reduce riscul de vătămare și asigurați-vă că vă bucurați de plimbare de-a lungul anilor. P 1. Purtați o cămașă

Deși beneficiile de siguranță ale purtării unei căști de motocicletă trebuie să fie evidente, există totuși motocicliști care refuză să poarte unul.

Totuși, aceasta poate fi cea mai importantă măsură de siguranță pe care o puteți lua pentru a preveni traumatismele grave ale capului sau chiar pierderea vieții.

  • Majoritatea accidentelor de motociclete apar la mai puțin de 50 km / h, o viteză la care o cască este esențială pentru a rămâne în viață. P 2. Purtați echipament de protecție
  • Este important să purtați unelte adecvate pentru motociclete cu îmbrăcăminte de protecție și accesorii adecvate pentru a vă completa casca.
O jachetă de piele este adesea o formă neprevăzută de protecție dacă cădeți și alunecați, plimbați sau trageți, deoarece vă ajută literalmente să vă salvați pielea.

Trebuie, de asemenea, să purtați mănuși, pantaloni lungi și chiar cizme înalte pentru a vă acoperi gleznele. S-ar putea să fiți tentat să purtați tricou și pantaloni scurți în timpul verii, dar această greșeală vă poate costa mult.

  • De asemenea, este important să purtați haine extrem de vizibile, mai ales când ieșiți noaptea. Luați în considerare purtarea unei jachete de culoare reflectorizantă sau luminată pentru o protecție mai bună. Resp 3. Urmați regulile drumului
  • Cei mai mulți motocicliști iubesc emoția unei călătorii pe motocicletă, dar este important să vă amintiți că nu sunteți singur pe drum.
  • Ai mai multe de pierdut într-un accident, pentru că nu ai aceeași protecție ca șoferii de mașini. De fapt, în Canada, motocicliștii au de 15 ori mai multe șanse de a fi implicați într-un accident decât un șofer de mașină și de asemenea au un risc mult mai mare de a avea un accident fatal.
Pentru a vă menține în siguranță, urmați regulile drumului, nu ezitați să vă folosiți mâinile pentru a vă semnaliza manevrele și pentru a vă încetini atunci când virați, pentru că acestea sunt zone în care mulți motocicliști își pierd controlul.

De asemenea, încercați să fiți defensivi ai altor vehicule, păstrând o distanță suficientă între alte vehicule și dumneavoastră. Acest lucru vă va oferi mai mult timp pentru a reacționa dacă un vehicul se oprește brusc sau prezintă un comportament periculos.

  • În cele din urmă, dacă credeți că nu aveți suficientă experiență de conducere pentru a urma aceste sfaturi în mod corect, luați în considerare luarea unui curs de conducere sau de reciclare. Siguranța rutieră trebuie să fie prioritatea pe motocicleta dumneavoastră, astfel încât să puteți profita din plin de ea.