Producătorii de automobile se străduiesc să ofere alternative la motoarele pe benzină care consumă mult combustibil.

Vehiculele viitorului
  • Siguranții integrați de combustibil: acest lucru se întâmplă de la dispozitive simple, cum ar fi "opriți și porniți", care taie motorul atunci când acesta se oprește și o readuce în acțiune când eliberați pedala de frână, complexe, cum ar fi motoarele cu arderea slabă, care combină mai puțin combustibil pe volum de aer decât motoarele convenționale.
  • Carcasa hidrogenului: Teoretic, această mașină poate merge în jurul Pământului cu doar opt litri de combustibil. Hidrogenul nu poluează deoarece eliberează numai apă. Multe probleme nu sunt rezolvate, însă, iar vehiculul este încă prea scump pentru a fi viabil din punct de vedere comercial.
  • Materiale ușoare:Cercetătorii încearcă în mod constant să îmbunătățească aerodinamica autoturismelor prin schimbarea materialelor utilizate pentru construcția lor. Oțelul a fost înlocuit cu materiale mai ușoare, cum ar fi plasticul, aluminiu și fibra de carbon.
  • Poluarea cu masina zero: aceasta masina foloseste tehnologie de aer comprimat. Pe marginea comercializării, poate circula timp de 10 ore în oraș și ajunge la 110 kilometri pe oră pe drumurile mai puțin aglomerate.
Tendințele europene

În Europa, guvernele naționale și Uniunea Europeană susțin mașinile verzi.

  • Uniunea Europeană încurajează dezvoltarea emisiilor scăzute de combustibil convențional, precum și reducerea emisiilor de combustibili alternativi.
  • Guvernul francez a introdus o taxă pentru poluarea automobilelor și finanțează de asemenea cercetarea pentru a proiecta o mașină care va consuma mai puțin de 3,5 litri de combustibil la 100 de kilometri, .
  • În Canada, transportul rutier reprezintă 27% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră.

Sfat:Dacă cumpărați o mașină nouă, verificați eticheta consumului de combustibil de pe parbriz. Acesta arată câte litri de benzină consumă mașina pe 100 de kilometri. O diferență de două litri (opt cupe) de combustibil la 100 km (62 mile) reprezintă aproximativ 1.500 de litri de combustibil pe parcursul a cinci ani.

Pentru sau împotriva celor patru-patru

Cele patru patru sunt apreciate pentru puterea lor de remorcare și performanță off-road. Cu toate acestea, pot consuma de două ori mai mult combustibil decât vehiculele mai mici. În plus, costul de întreținere este ridicat. Nici nu sunt ideale din punctul de vedere al siguranței: modele mai mari, care pot cântări mai mult de 2.000 de kilograme (două tone), au nevoie de mai mult timp pentru a opri și tind să se transforme mai ușor. În cazul unui accident, vehiculele echipate cu bare de tauri sunt mai periculoase pentru pietoni. Vehiculele off-road, de teren, pot deteriora terenul instabil și pot deteriora mediul înconjurător.