În cazul în care suspendarea mașinii face zgomote ciudate, s-ar putea fi scuturat ... sau mai rău! Nu ignora semnele de defecțiuni ale mașinii. Dar ce înseamnă aceste sunete diferite și cum pot fi reparate?

Majoritatea oamenilor cred că suspensiile vehiculelor absoarbe pur și simplu șocurile - o caracteristică care asigură o conducere confortabilă și consistentă. Dar când mașina sau camionul dvs. încep să facă zgomote ciudate în timpul încetinirii sau îndoirii, nu este vorba doar de confortul dumneavoastră. Să vedem de ce.

Cum funcționează sistemele de suspensie

Izolațiile care absorb șuvoi pe drum sunt atașate la cadrul mașinii. Acesta este rolul amortizoarelor: de a absorbi șocurile cauzate de mișcarea arcurilor.

  • În jurul suspensiei este o bobină numită strut de suspensie. Stâlpul ajută la disiparea șocurilor.
  • Aceste piese lucrează împreună pentru a vă asigura o conducere confortabilă și pentru a păstra anvelopele pe șosea.
Nu distrugeți anvelopele

Uzura necorespunzătoare a anvelopei poate indica faptul că sistemul de suspensie nu funcționează corect deoarece șocul trebuie să aplice o presiune uniformă asupra anvelopei totale. Veți fi nevoiți deja să înlocuiți piesele de suspensie ... nu adăugați prețul anvelopelor noi!

Mașina ta face aceste zgomote?

Multe zgomote pot veni de la piese uzate sau defecte și pot raporta probleme. Cel mai important, nu te pune în pericol de conducere cu amortizoare defecte și lonjeroane, mai ales dacă auziți ...

1. Un ciocănit în timpul unei încetiniri sau în viraje

Acest lucru indică faptul că, probabil, șocurile dumneavoastră uzate vibra lansează puternic bobina împotriva șasiului vehiculului dvs. Un 2. Gruntare sau șlefuire

Când încetiniți sau virați, o zgârietură sau șuierare indică faptul că mecanismul de direcție din față este uzat. Ai putea pierde controlul asupra vehiculului tău.

3. zgomote rotite balamale ușă

articulații defecte minge în suspensie face sunete similare cu balamale usa rugină atunci când se deplasează în sus și în jos sau înainte și înapoi. Intr 4. Interlocking

Deoarece majoritatea părților unei suspensii pot face zgomot imediat ce încep să se uzeze, interblocarea este mai dificil de diferențiat. Confruntările ar putea fi un simptom al unei situații mai grave și merită verificate.

Consultați-vă mecanicul

Descrieți toate zgomotele neobișnuite pentru mecanicul tău. Vă poate ajuta să diagnosticați problema mult mai rapid.

Sistemele de suspensie nu sunt doar complicate, ci și esențiale pentru siguranța dumneavoastră.

Simțiți-vă liber să mergeți la un magazin de reparații dacă auziți zgomotele de mai sus în timp ce conduceți.