Ca și în achiziționarea unui automobil, foarte puțini oameni place să negocieze achiziționarea unei motociclete. Iată ce trebuie să știți pentru a negocia o afacere mai buna prin cumpararea unei motociclete.

1. Nu oferiți

Fie că sunteți în căutarea de a cumpăra o motocicletă nouă sau folosite de la un comerciant sau o persoană fizică, este important să nu înceapă cu o ofertă.

  • Indiferent de ceea ce este afișat, este foarte puțin probabil ca bicicleta este de fapt vândute la acest preț. În schimb, cele două părți trebuie să negocieze ținând cont de prețul pe care va închide vânzarea.
  • De obicei un vânzător va întreba: „Cât de mult ești dispus să plătească pentru această bicicletă?“ Nu știi, dar vânzătorul este dispus să vândă bicicleta pentru mult mai puțin decât ceea ce oferiți.
  • Răspundeți la întrebare spunând că sunteți un expert. Întrebați ce preț sunt dispuși să vândă bicicleta.
2. Feriți-vă de suplimente

După ce ați convenit asupra unui preț, vânzătorul poate încerca să mărească comisionul prin oferirea unei garanții sau a pieselor de schimb extinse accesorii.

  • În general, o garanție extinsă nu este necesară deoarece bicicleta este deja acoperită de un producător de doi ani.
  • În loc de a cădea în capcana pe care vânzătorul vrea să vândă cele mai recente căști sau mănuși de modă, adresați-vă că accesoriul este inclus în preț pentru a închide afacerea. 3. Cunoaște

bugetul dvs. este intimidantă uneori aderarea la un dealer de motociclete. Cu atât de multe biciclete la fel de frumos și puternic, este ușor să fie tentat de un model de dincolo de bugetul său.

  • Ca urmare, este în interesul dumneavoastră să fi cercetat deja despre motocicleta pe care doriți să cumpere și să știe exact cât de mult sunteți dispus să-și petreacă.
4. Cumpara la ora

dreapta Ca dealeri care caută să scape de cât mai multe biciclete posibil, înainte de sfârșitul anului, cel mai bun timp pentru a cumpăra este în decembrie.

  • Este de asemenea offseason pentru a face motocicleta si, astfel, dealerul poate fi dispus să scape de biciclete, permițându-vă pentru a face o afacere chiar mai bine.

Dacă un furnizor comercial un pic insistentă care te încurajează să „cumpere astăzi“ sau un vânzător persoană care refuză să se mute prețul său, acesta poate fi tentant să cedeze și cumpărați o bicicletă la un preț prea mare. Cheia de negociere de succes este de a sta ferm și să fie gata să părăsească negocierile.