Costul de a înlocui un parbriz poate fi destul de mare. Există totuși modalități diferite de a reduce aceste costuri. Eff 1. Acceptați pentru a evita înlocuirea

Ați fi surprins cât de multe splinters și fisuri pot fi reparate de un magazin auto profesionist care oferă servicii de reparații de sticlă. Înainte de a decide să înlocuiți complet parbrizul, luați sfatul unui specialist în sticlă pentru a vedea dacă parbrizul poate fi reparat mai degrabă decât înlocuit. Dacă da, ați putea economisi o gramada de bani.

Dacă parbrizul este reparat, depinde de mărimea, localizarea și gravitatea deteriorării. Un profesionist în domeniul întreținerii vă poate spune ce este.

2. Amintiți-vă masina de asigurare

În funcție de motivul pentru repararea parbriz, asigurarea masina ta poate acoperi toate sau o parte din înlocuirea sa! Acordând timp pentru a vă invita asigurătorul să vă revizuiască politica, puteți economisi o gramada de bani fără să plătiți niciun fel de taxe. Timpul va fi în mare măsură justificat. Op 3. Mergeți la magazinul dvs. local de reparații

Dacă atât dealerul auto cât și magazinul local de reparații de sticlă fac o muncă de calitate, poate exista o diferență mare de preț între cele două. Aceasta poate fi explicată în parte prin tipul de geam utilizat pentru înlocuire: sticla furnizată de producătorul original sau OEM (Original Equipment Manufacturer) sau alt tip de sticlă.

S-ar putea să vă gândiți că este preferabil să folosiți sticlă FEO pe masina ta! Dar un alt geam trebuie să îndeplinească aceleași standarde de siguranță ca și sticla OEM sau chiar să le depășească. Și este oferit la un preț mult mai ieftin. Combinată cu adezivi și materiale de etanșare de înaltă calitate recomandate de producătorul OEM, un alt parbriz poate reduce semnificativ costurile de înlocuire.

4. Căutați cu grijă mașina dvs.

Știți că marca și modelul mașinii dvs. are un impact semnificativ asupra costurilor de înlocuire și reparare ulterior? Dacă preferați un vehicul de lux sau un motor puternic de 4x4, așteptați un cost de înlocuire mai mare pentru parbriz. Costul reparării unui vehicul mai mic și mai economic este cu atât mai modest. Dacă intenționați să cumpărați un vehicul în viitor, luați în considerare prețul reparațiilor viitoare înainte de a vă lua decizia.