Aflați tot ce trebuie să știți pentru a vă spăla mașina, inclusiv frecvența și cele mai bune practici recomandate.

Indiferent dacă conduceți o mașină sport de epocă, un minivan sau un sedan importat, doriți ca mașina să arate bine. Dar o să-l stricați din greșeală spălându-l prea des sau folosind tehnici care îi strică luciul?

Nu trebuie să vă spălați mașina în fiecare zi, deoarece acest lucru crește șansele de deteriorare a finisajului sau zgârierea accidentală a suprafeței. Cu toate acestea, luând timp să faceți acest lucru și urmând câteva reguli simple, puteți afla totul despre frecvența de spălare recomandată pentru a vă menține strălucirea.

O dată pe săptămână

Spălarea mașinii cu mâna o dată pe săptămână nu este o problemă. Chiar și în timp ce sunteți parcați, mașina dvs. este supusă murdăriei, a soarelui, a gunoiului de pasăre, a poluării și chiar a pisicilor care dorm pe capotă. Dacă folosiți mașina de multe ori, este, de asemenea, expusă la sare, nisip, praf și roci. Pentru a păstra finisajul strălucitor, trebuie spălat în mod regulat.

Ia-ți timpul

În primul rând, dă-ți o mulțime de timp pentru a-ți spăla mașina bine. Mulți oameni consideră că spălarea mașinii cu mâna este liniștitoare și terapeutică, dar trebuie să rezervați mai mult de o jumătate de oră pentru această activitate. Timpul îți permite să lucrezi încet și să faci treaba bine.

Cum să mergeți

Nu spălați mașina dacă este încă fierbinte sau dacă a fost la soare o vreme. Lăsați mașina să se răcească: evitați săpunul lăsând reziduuri pe mașină prin uscarea prea rapidă.

  1. Folosiți două găleți. Umpleți o găleată cu apă caldă și adăugați un produs de curățare destinat autovehiculelor, nu săpunului sau altor detergenți de uz casnic. Umpleți cealaltă cuvă cu apă caldă curată pentru clătire.
  2. Utilizați o capră sau un burete curat și faceți mișcări lungi, delicate pe toată suprafața mașinii. Nu faceți cercuri, deoarece acest lucru poate lăsa urme la finisajul mașinii.
  3. Spălați buretele frecvent și temeinic și clătiți-l în galeata de clătire pentru a preveni pătrunderea murdăriei în burete. Murdăria vă poate zgâri ușor mașina și lăsați zgârieturile, asigurați-vă că buretele este curat.
  4. Atunci când clătiți mașina, utilizați un furtun de grădină și porniți în partea de sus a mașinii pentru a străluci mai mult.
  5. Lăsați mașina să se usuce în aer. Evitați conducerea până când este uscată, deoarece o mașină umedă este mai probabil să atragă murdăria și resturile.