Cu carburanți mai ecologici, vehiculele de astăzi sunt cu 10-20 de ori mai curate în ceea ce privește emisiile decât cele din anii 1970.

  • Biodiesel:obținut din ulei vegetal sau animal , aceasta hrănește motoarele diesel convenționale fără modificări. Acesta reduce monoxidul de carbon (un gaz cu efect de seră), cu 33% și negru de fum 26% .Cele date de biodiesel din secolul al 20-lea, dar rămâne puțin utilizate, în parte pentru că este o parte din motorina probabil pentru a îngheța la o temperatură prea scăzută. De asemenea, este mai scump decât motorina.
  • Etanol:Alcoolul derivat din culturi agricole, etanolul a fost propus ca un combustibil ecologic alternativ, iar combustibilul spune că E10, un amestec de etanol 10%, a fost aprobat pentru utilizarea în mașini noi. Etanolul este considerat de unii ca fiind un produs verde: de fapt, atunci când este ars ca combustibil, singurele sale derivate sunt apă și dioxid de carbon, acestea fiind compensate de dioxidul de carbon absorbit de culturi. Totuși, cultivarea și transportul culturilor, precum și producerea etanolului necesită cantități mari de energie fosilă. Studiile au arătat că se așteaptă ca utilizarea lui E10 să reducă emisiile de gaze cu efect de seră ale vehiculelor cu numai 1% până la 5%. În plus, E10 este mai poluant decât combustibilii convenționali din apele subterane din cauza benzenului.
  • Gaz natural comprimat (CNG):eficient, în comparație cu motoare diesel comerciale. Motoarele care ard CNG pot reduce emisiile de monoxid de carbon cu 90%, iar particulele cu 50%. Deja folosit de unele autobuze oraș. Compus din metan 95%, CNG reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu circa 30-40% pentru autoturisme. Conversia unei mașini pe CNG rămâne costisitoare și oferă doar un număr mic de stații de benzină.electrice
  • :baterii noi sunt mai ușoare, durează mai mult și sunt mai puțin toxice decât bateriile convenționale. Electricitatea este, în general, mai bună pentru mediu decât benzina, deoarece poate fi produsă în masă de turbine într-o centrală electrică și poate fi transformată mai eficient decât benzina în energie în mii de motoare separate de mașini. Bateriile convenționale tind să fie voluminoase și încărcate lent.Gaz petrolier lichefiat (GPL):
  • amestec de propan și butan (identic cu cel folosit pentru grătare). Angajați în transporturi de peste 60 de ani, este apreciat de companiile de taxi. Comparativ cu benzină sau motorină, reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu aproximativ 10% .Cele Consumul de drum GPL poate depăși 30% din cea a benzinei. Nu toate stațiile de benzină oferă GPL. Rezervorul de GPL ocupă o mulțime de spațiu în portbagaj. Aceasta nu permite o accelerare identică cu cea permisă de benzină.