excursii cu bicicleta pe termen lung poate fi asemănat cu un ritual de trecere sau în orice caz; într-un fel sau altul, este sigur că aceste aventuri sunt de neuitat. Aceste cinci comenzi mecanice trebuie să fie automate pentru a vă asigura siguranța înainte de a pleca.

1. Reglați accelerația
  • Asigurați-vă că accelerația motocicletei se deschide ușor. Dacă nu funcționează sau dacă eliberarea nu produce o închidere cu presiune, va trebui să faceți ajustări înainte de a pleca pentru o călătorie lungă. De fapt, este periculos să conduceți distanțe scurte dacă accelerația dvs. nu este ajustată corespunzător.
  • Folosiți această ocazie pentru a verifica și ajusta și cablul de frână.
2. Verificați anvelopele
  • Anvelopele care nu sunt umflate corespunzător pot fi foarte periculoase atunci când conduceți o motocicletă. Asigurați-vă că verificați anvelopele înainte de a porni.
  • Este, de asemenea, o idee bună să verificați suprafața de rulare a anvelopei. Rețineți că nu vor fi purtate în același timp pe ambele părți, deci o inspecție vizuală amănunțită ar trebui să fie obligatorie înainte de a pleca.
3. Verificarea și schimbarea uleiului

Cei care se bucură de plimbări lungi pe motociclete știu că trebuie să schimbe uleiul mai des decât cei care conduc ocazional.

  • Asigurați-vă că verificați nivelul uleiului în fiecare săptămână și înainte de o călătorie lungă. O lipsă de ulei poate deteriora grav bicicleta. Verificatorul 4. Verificați oglinzile
Oglinzile exterioare sunt importante pentru orice șofer de pe șosea și utilizarea lor implică adesea o problemă de viață și de moarte pentru motocicliști. Nu puteți vedea tot ce se întâmplă în jurul bicicletei poate provoca un accident tragic.

Dacă o oglindă este crăpată sau bucățile de sticlă sunt decojite, asigurați-vă că o înlocuiți înainte de a lua autostrada. Dacã bicicleta dvs. nu are o oglindã.

  • De asemenea, este important să vă asigurați că toate oglinzile sunt reglate corect. Pentru a face acest lucru, stați pe scaun și reglați unghiul oglinzii până când puteți vedea banda direct în spatele dvs. și pe fiecare parte a bicicletei.
  • 5. Asigurați-vă că toate luminile funcționează
Accidente nenumărate se întâmplă în fiecare an, deoarece motocicletele nu sunt la fel de ușor de văzut ca și vehiculele tradiționale. Este imperativ să fiți cât mai vizibil pe motocicletă. Aceasta înseamnă că toate luminile funcționează perfect.

Verificați lămpile de frână, farurile și semnalizatoarele pentru crăpături, reflectori deteriorați sau incendii arse. Lămpile de frână trebuie să se activeze indiferent dacă folosiți frânele față sau spate.

  • Asigurați-vă că și fasciculul dvs. mare funcționează.
  • Verificați dacă există fire vizibile care ar putea fi ușor deconectate.
  • Pentru mulți oameni, o călătorie pe drum poate fi una dintre cele mai eliberatoare experiențe din viața lor. Dacă ați ales o motocicletă ca mijloc de transport, asigurați-vă că vă plimbați în siguranță efectuând aceste verificări mecanice înainte de a vă da drumul.