Înainte de a investi în prima bicicleta, poate descoperi caracteristicile pe care le va trebui să știți să vă descâlcească de hype de marketing și de a găsi biciclete care vă va potrivi. La 1. Dimensiunea motorului

Mulți oameni cred că tipul de motocicletă, cum ar fi mașinile mari, mașinile sportive sau drumurile, descrie puterea motorului. Într-adevăr, tipul de motocicletă nu este neapărat legat de puterea motorului. Indicatorul adevărat este dimensiunea motorului, măsurată de obicei în centimetri cubi (DC) de volumul motorului. Motocicletele cu demaroare tind să fluctueze în jurul valorii de 250 până la 300 CP, în timp ce motocicletele de vârf cu putere mare pot depăși 800 CP. Le 2. Tipul

Deși dimensiunea motorului este cel mai clar indicator al puterii, tipul de motocicletă nu este banal. Iată primele trei categorii de motociclete permise să conducă pe șosea:

Mașinile mari precum Harley Davidson sunt motociclete mari și grele care nu sunt reglate la fel de bine ca și alte tipuri. Nu vor fi atât de repede, dar au încă multă putere.

Sporturile precum Suzuki și Ducati, produse de producătorii japonezi și italieni, sunt mai mici, mai ușoare și mai bine reglate pentru viteză maximă.

  • Drumurilesunt disponibile de la mai mulți producători și nu sunt proiectați pentru viteză sau putere, ci pentru călătorii lungi. Acestea sunt, de obicei, echipate cu locuri de depozitare și mai ergonomice.
  • 3. Înălțimea scaunuluiÎnălțimea scaunului trebuie măsurată în centimetri și indică înălțimea scaunului motocicletei în raport cu podeaua. În timpul ședinței, cele două picioare ar trebui să fie complet extinse și plate pe podea. Dacă scaunul este prea scăzut, bicicleta poate fi dificil de manevrat, în timp ce un scaun înalt va fi incomod. Le 4. Greutate
  • Deși greutatea mașinii nu este foarte importantă pentru majoritatea șoferilor, este o caracteristică esențială pentru călăreți. Motocicletele mai grele sunt mai stabile pe drum, deoarece turbulența cauzată de vehiculele care trec, este mai puțin probabil să le dezechilibreze. Cu toate acestea, o bicicletă prea grea poate fi, de asemenea, o problemă. Motocicliștii trebuie să poată îndrepta confortabil o motocicletă răsturnată, iar motocicleta trebuie să se potrivească cu puterea musculară a călărețului.5. Cuplul
Acest termen este utilizat pe scară largă în jargonul motocicletelor și este bine să o cunoaștem, fără a fi esențială. Cu alte cuvinte, cuplul arată cât de departe o motocicletă își va menține viteza maximă atunci când este pusă sub stres suplimentar, cum ar fi greutatea încărcăturii sau înclinațiile înalte. Dacă călătoriți pe teren accidentat sau planificați să transportați un pasager și o afacere, cuplul este important. Acest lucru este de obicei măsurat în kg / m.

Este important să înțelegeți terminologia atunci când doriți să cumpărați o motocicletă. Termenii de mai sus reprezintă un bun început pentru noii insideri și rămân importante pentru riderii cu experiență.