Fără a fi ecologic, vehiculele de astăzi sunt cu 10-20 de ori mai curate în ceea ce privește emisiile decât cele din anii 1970. Iată cinci sfaturi pentru a reduce în continuare emisiile. emisiile provenite de la mașina dvs.

  1. Cumpărați o mașină nouă sau nouă și gândiți-vă puțin! Vehiculele noi sunt echipate cu un convertor catalitic pentru a reduce rata emisiilor de gaze de eșapament. În general, mașina mai mică și mai recentă, cu atât va fi mai puțin poluantă.
  2. În Canada, vehiculele noi trebuie să afișeze eticheta EnerGuide, care indică valoarea consumului de combustibil. În plus, Guvernul Canadei publică un Ghid (vehicles.gc.ca) care compară performanțele energetice ale vehiculelor noi și uzate de diverse mărci și modele.
  3. Aduceți mașina în mod regulat la garaj. Experții vor verifica dacă motorul este bine reglat și funcționează la nivelul său optim, că este puternic fără a arde prea mult combustibil.
  4. Verificați presiunea în anvelope o dată pe lună, de preferință când este rece. Anvelopele cu înălțime redusă oferă o rezistență mai mare, astfel încât motorul trebuie să "funcționeze" mai mult, consumând astfel mai mult combustibil și emițând mai mult dioxid de carbon.
  5. Evitați excesul de benzină la pompă; nu supraîncărcați rezervorul. Esența refăcută este deosebit de poluantă deoarece se evaporă direct în atmosferă. Pentru a emite aceeași cantitate de hidrocarburi în gazele de evacuare ca echivalentul a un litru (patru cupe) de benzină vărsat pe teren, va trebui să călătoriți 12.000 de kilometri.

Câteva sfaturi pentru a evita poluarea
  • Înainte de a intra într-un tunel lung sau de un blocaj de trafic, închideți geamurile și opriți aerul condiționat. În caz contrar, rata de poluare din interiorul mașinii poate crește și ajunge la mai mult de zece ori mai mare decât rata externă.
  • Opriți motorul în caz de blocaj de trafic lung sau când așteptați pe cineva.
  • Nu folosiți mașina în spații închise, unde se pot acumula fumuri toxice. Cel mai mortal gaz de evacuare este monoxidul de carbon, care este incolor, inodor și otrăvitor. Este puțin mai ușor decât aerul și, prin urmare, tinde să se disperseze rapid.
  • Dacă poți, du-te la tren. Studiile au arătat că cei care au luat mașina pentru a ajunge la muncă au fost expuși unor niveluri ridicate de mai mulți poluanți. Cei care iau autobuzul sunt expuși la cele mai înalte niveluri de dioxid de azot. Cei care călătoresc cu trenul respirau cel mai pur aer.
  • Pasagerii și cicliștii sunt mai puțin expuși la benzen decât la autovehicule și mai puțin expuși dioxidului de azot decât cei care iau autobuzul.