Aici sunt cinci sugestii pentru a vă ajuta să utilizați mai puțin mașina dumneavoastră. Veți economisi bani în timp ce faceți ceva pentru mediul înconjurător.

1. Faceți-vă cumpărături în același timp

Faceți toate cumpărăturile la un moment dat, dacă este posibil. Chiar și într-o mașină mică, o mașină cu șase kilometri poate consuma până la 1,5 litri de combustibil - aproape 80 de litri pe an dacă călătoriți de trei ori pe săptămână. Év 2. Evitați ora de vârf

Evitați orele de vârf cât mai mult posibil. În ceea ce privește combustibilul, acestea sunt orele cele mai scumpe.

Dacă alternați între pornire și opriri pe drumuri aglomerate, mașina dvs. va consuma cu 20% până la 30% mai mult combustibil decât dacă utilizați autostrăzile.

  • 3. Parc și de a lua transport în comun
Utilizați parcări mari la marginea orașelor, unde puteți parca pentru transportul public (tren, autobuz sau metrou) să ajungă la lucru

4. Carpool

Carpooling vă permite să partajați o mașină și costurile de combustibil împărțit. Aranjați-vă cu prietenii sau vecinii care se îndreaptă spre același loc ca și dumneavoastră la aproximativ același timp.

5. Împărțirea de mașină

Conceptul este similar cu o închiriere pe termen scurt. Aceasta implică plata unei taxe periodice de participare companiei care organizează planul, la care trebuie adăugată o rată orară pentru fiecare utilizare a vehiculului, precum și o anumită sumă pe kilometru. Avantajele:

Sunt practice.

  • Poți avea o mașină ori de câte ori ai nevoie. Acestea sunt perfecte pentru persoanele care utilizează mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la serviciu, dar au nevoie de o mașină pentru perioade scurte de timp în weekend sau în vacanță.Sunt economice.
  • Evitați costurile de cumpărare a unui vehicul și costurile fixe de înregistrare, de asigurare și de parcare.Sunt ecologice.
  • În cele din urmă, acest tip de plan va reduce numărul autoturismelor pe șosele, reducând astfel impactul asupra mediului al emisiilor de combustibil.Desigur, o mașină este întotdeauna practică. Dar, cu costul de gaz și de poluare, de ce nu încercați aceste alternative și vă lasă mașina acasă mai des.