excursie parcurg distanțe lungi cu motocicleta poate fi o experienta minunata, oferind multe aventuri de neuitat si senzatii puternice. Cu toate acestea, este important să fii bine pregătit și să înțelegi care sunt provocările implicate în acest tip de călătorie. Următoarele cinci sfaturi vă vor ajuta să evitați capcanele și să rămâneți în siguranță și confortabile pe parcurs. Savoir 1. Știți când să vă opriți

Dacă călătoriți cu mai mult de 150 km într-o singură zi, corpul și spatele dvs. vor fi cel mai probabil bolnavi.

Trebuie să încercați să nu vă împingeți să acoperiți 450 până la 700 km într-o singură zi, dacă o puteți evita, deoarece conducerea timp de câteva zile la această rată va pune o presiune pe spate.

 • Dacă vă simțiți obosit oricând, asigurați-vă că vă opriți sau cel puțin faceți o pauză. Călărirea unei motociclete pe perioade lungi de timp poate fi obositoare din punct de vedere fizic și psihic.
 • Cunoașterea limitelor dvs. este esențială pentru a evita rănirile grave și pentru a vă asigura că sunteți suficient de vigilent pentru a reacționa la pericol.
 • Aveți posibilitatea să prelungiți timpul în care puteți rămâne pe drum, rămânând hidratat, mâncând multe gustări sănătoase și obțineți-vă forma înainte de a încerca o călătorie mai lungă.
 • Totuși, ar trebui să evitați cofeina și alte stimulente, deoarece acestea vă pot epuiza rapid.
 • 2. Asigurați-vă confortul
Cea mai importantă parte a unei călătorii pe motociclete, care durează câteva zile, este să asigure cel mai bun confort posibil.

Luați în considerare investiția într-o jachetă electrică de încălzire, un accesoriu deosebit de important pentru canadienii care se confruntă cu temperaturi mai reci.

 • De asemenea, puteți cumpăra perne de scaun special concepute, care ajută la îmbunătățirea suportului ortopedic și la prevenirea durerii din cauza unei călătorii lungi. 3.
esențial impermeabil Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să investească într-un costum impermeabil, care vă pot ajuta să păstrați uscat și cald în zilele ploioase, care sunt inevitabile în cazul în care călătoriți pentru o lungă perioadă de timp.

De asemenea, luați în considerare cumpărarea unei perechi de cizme de cauciuc impermeabile pentru a vă pune peste pantofii proprii sau pentru a purta separat, deoarece vă pot ajuta să vă protejați complet de elemente.

 • 4. Întreținerea corespunzătoare a motocicletei
Asigurați-vă că motocicleta este în stare de funcționare perfectă înainte de a porni pe drum.

Verificați frânele, presiunea anvelopelor, luminile și lanțul. Nu doriți ca motocicleta dvs. să eșueze în mijlocul unei șederi îndelungate și cu siguranță nu doriți să vă deteriorați vehiculul împingându-l dincolo de limitele sale.

 • De asemenea, ar trebui să luați în considerare utilizarea unui ulei de motor de calitate care vă poate menține motorul în stare bună de funcționare pentru călătoria lungă.
 • 5. Planifică-ți călătoria
Este important să faci niște planuri pentru călătoria ta.

Descoperiți unde vă veți opri în prealabil.

 • Puteți fi întotdeauna spontan. La urma urmei, o parte din plăcerea de a conduce este de a se bucura de peisaj și de conducere în sine.
 • Cu toate acestea, au o rezervare la hotel în prealabil și să cunoască direcția traseului, în general, vă poate ajuta să evitați situațiile periculoase atunci când sunt pe bicicleta pentru o perioadă îndelungată.