Motociclete sunt un mod excelent de transport. Dacă intenționați să stocați bicicleta în timpul iernii, iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă asigurați că este în siguranță. Entre 1. Depozitați-l într-un garaj

Dacă este posibil, încercați să depozitați motocicleta într-un garaj sau cel puțin într-o zonă acoperită.

Expunerea la elemente, în special la rece, poate provoca dezastru pe o motocicletă. Vreți să vă asigurați că este protejat cât mai mult posibil.

  • Dacă nu o puteți păstra în interior, ar trebui să o păstrați cu siguranță sub o prelată groasă, realizată dintr-un material rezistent la intemperii. Există unele prelate făcute special pentru depozitarea motocicletelor și acestea sunt cele mai bune tipuri de utilizare. Faiti 2. Refuel
  • Înainte de a vă depozita motocicleta pentru iarnă, asigurați-vă că ați umplut rezervorul. Este, de asemenea, o idee bună să folosiți un aditiv pentru stabilizarea combustibilului.
Aditivi cum ar fi acest lucru împiedică benzina dvs. să se descompună în diferitele sale elemente și să vă păteze carburatorul cu murmură maronie.

După adăugarea cantității recomandate de aditiv, rulați motorul timp de câteva minute pentru a vă asigura că combustibilul astfel tratat intră în motor. Rec 3. Încărcați bateria

  • Încercați să vă reîncărcați bateria în fiecare lună dacă aveți o motocicletă modernă cu un sistem de ceas, radio sau de alarmă.
  • Acestea vă pot goli bateria în timp ce motocicleta este ordonată și ați putea ajunge cu o baterie moartă și inutilă. Încercați să-i dați o taxă completă în fiecare lună sau la fiecare șase săptămâni, dacă nu aveți un sistem de încărcare. V 4. Scurgeți bicicleta
Nu vă puteți scurge înainte de a vă depozita motocicleta pentru iarna, dar este important să o faceți.

Uleiul are o culoare aurie atunci când îl puneți, dar după un timp, contaminanții din acesta pot începe să corodeze părțile motorului.

  • Acest lucru este teribil pentru motorul dvs., așa că nu uitați să schimbați uleiul chiar înainte de a vă depozita bicicleta pentru iarnă. Puteți chiar verifica la mijlocul iernii dacă are nevoie de un alt canal de scurgere.
  • 5. Folosiți un lichid de răcire bun
Unele lichide de răcire nu sunt la fel de bune ca altele. Mulți nu pot proteja împotriva iernii înghețate și nu pot suporta temperaturile de îngheț.

Dacă vă așteptați la o iarnă mai rece decât de obicei, verificați dacă utilizați tipul de lichid de răcire care va rezista la aceste temperaturi.

  • Producătorul de motociclete ar trebui să poată recomanda un lichid de răcire cel mai potrivit pentru motocicleta dumneavoastră.
  • Dacă vă decideți să continuați să conduceți o motocicletă în timpul iernii, aveți grijă și, dacă nu ați făcut deja acest lucru, luați în considerare o cursă de conducere de iarnă pentru un motociclist. Și mai presus de toate, o iarnă bună!