După cum se spune: o baterie de sunet într-o mașină sănătoasă. Sau ceva de genul asta. Iată cinci modalități de a vă îngriji bateria mașinii pentru a vă prelungi durata de viață. Soyez 1. Fii atent!

Bateriile sunt umplute cu acizi și gaze explozive.

Nu fumați când lucrați în apropierea bateriei și manipulați cu grijă bateriile și purtați ochelari de protecție și mănuși. Entret 2. Îngrijirea pentru carcasa bateriei

 • Poate producătorul indică faptul că bateria nu necesită întreținere, dar nu credeți tot ce vi se spune.
Inspectați-vă periodic bateria pentru a prelungi durata de viață a bateriei și pentru a vă salva problemele de a nu mai fi în mijlocul nicăieri.

Începeți cu cel mai simplu; țineți bateria curată. O incintă murdară poate cauza pierderi de putere. Ștergeți-l cu o cârpă umedă și utilizați un detergent blând, dacă este necesar.

 • Înlocuiți bateria dacă este crăpată sau neregulată.
 • 3. Curățați bornele acumulatorului

Slăbiți și îndepărtați mai întâi cablul negativ (negru sau minus) și apoi cablul pozitiv roșu.

Folosiți o perie de sârmă din alamă înmuiată într-o pastă din aproximativ 45 ml (3 linguri) de bicarbonat de sodiu și puțină apă.
 1. Repoziționați cablurile începând cu poziția pozitivă, apoi acoperiți bornele și flanșele bateriei cu un strat subțire de grăsime pentru a preveni coroziunea. Verifiez 4. Verificați capacele de ventilație
 2. Dacă bateria are capace de ventilație, scoateți-le pentru a verifica nivelul electrolitic.
 3. Suprafața electrolitului trebuie să fie de aproximativ 1 cm deasupra plăcii superioare a bateriei. Dacă nu, vărsați apă distilată până la 0,5 / 1 cm sub capacul de ventilație.
Nu folosiți apă de la robinet deoarece conține minerale care pot deteriora bateria.

Mecanicul dvs. ar trebui să verifice întotdeauna bateria dvs. în momentul întreținerii dvs. regulate de întreținere, dar mulți nu vă deranjează nici măcar. Întreabă-l cu bunăvoință să nu neglijeze acest pas. Soyez 5. Fiți drăguți cu bateria dvs.

 • Dacă vă lăsați în mod accidental luminile și acest lucru golește bateria, luați următoarele măsuri de precauție pentru a evita deteriorarea bateriei și a starter-ului prin încărcarea acesteia:
 • Nu riscați să explodeze bateria baterie. În timp ce ambele mașini sunt oprite, conectați un capăt al cablului pozitiv la borna pozitivă a bateriei moarte.
 • Conectați capătul cablului pozitiv la borna pozitivă a bateriei corecte.
Conectați un cablu negativ la borna negativă a bateriei corecte.

Conectați cablul negativ rămas pe o suprafață metalică nevopsită a motorului mașinii (pe cât posibil, din cauza bateriei moarte).

 1. Așteptați câteva minute și încercați să porniți mașina defalcată. Dacă aceasta nu funcționează, porniți mașina operațională și încercați din nou să porniți ruptura.
 2. După ce mașina funcționează, asigurați-vă că ați deconectat cablurile în ordine inversă.
 3. Dacă autovehiculul încă nu pornește, nu continuați să încercați să încărcați bateria, altfel puteți deteriora demarorul. Aduceți acumulatorul în garaj pentru a vedea dacă acesta poate fi reîncărcat.
 4. Chiar dacă reușiți, asigurați-vă că încărcați acumulatorul conectându-l la un încărcător peste noapte sau conducând mașina de la 8 la 16 km.