Dacă aveți probleme de pornire masina ta, va trebui să înlocuiți bujiile și fiul de aprindere. Iată șase semne care indică faptul că trebuie să mergeți la un mecanic cât mai curând posibil.

Ce fac bujiile și firele de aprindere?

Dopurile vehiculului dumneavoastră, fiul și alte componente de înaltă tensiune furnizează scânteia care cauzează o ardere internă în motorul mașinii. Conductoarele transmit energia electrică din bobina de aprindere sau distribuitor la prize. Acest lucru îi determină să producă o scânteie, aprinderea amestecului combustibil / oxigen și antrenarea pistoanelor.

 • Pistoanele asigură puterea necesară pentru a roti roțile și a deplasa vehiculul.
 • a lungul timpului, gaze și ulei nears creează carbon construi pe bujiile în mașină, ceea ce poate duce la scăderea performanțelor motorului vehiculului dumneavoastră și face o pornire la rece mai greu.
 • Cât durează bujiile și firele de aprindere?

Bujiile au în general o speranță de viață de aproximativ 45.000 km. Firele de aprindere pot dura de două ori mai mult timp.

Ca și în alte părți ale mașinii, aceste cifre pot varia în funcție de modul în care conduci și cum bujiile și fiul de aprindere a vorbit.

Este o idee bună de a le verifica, curățați sau înlocuiți, dacă este necesar, ca parte a unui plan de întreținere regulată pentru masina ta.

 • Reparați sau înlocuiți bujiile și firele de aprindere?
 • Dacă nu urmăriți kilometraj dvs., aici sunt cateva semne care ar putea avea nevoie să fie reparate sau înlocuite cu plugurile prin scânteie sau prin scânteie fiul dumneavoastră:
Motorul devine greu de vid

- Sunetul motorului mașina trebuie să fie constantă. Dacă motorul vehiculului dvs. produce mai mult zgomot decât de obicei, trebuie să îl verificați de un mecanic calificat.

 1. aveți probleme de pornire mașina înde dimineata - bujii murdare și fiul deteriorat face dificil sau imposibil de a oferi scânteia necesară pentru a porni motorul. Aceștia pot chiar să vă scurgă bateria. În cazul în care mașina dumneavoastră este dificil de a începe dimineața, ar trebui să vă verificați prizele și cablurile de către un mecanic calificat.
 2. motorul a eșuat- depozite de carbon de pe plugurile de aprindere auto poate conduce unul sau mai mulți cilindri la rateu, având ca rezultat o performanță slabă.
 3. tracțiunii motorului sauezitare - supratensiunii de tensiune și ezitări sunt semne că motorul mașinii funcționează ineficient. Acestea pot fi foarte periculoase dacă apar în timp ce vă aflați în trafic. Dacă întâmpinați această problemă, verificați imediat vehiculul dvs. de către un mecanic profesionist.
 4. Consumul ridicat de combustibil- Uzura bujiilor deteriorate poate crește consumul de combustibil cu până la 30%. Dacă observați că umpleți rezervorul de combustibil mai des decât de obicei, este posibil să aveți nevoie ca lumanările să fie schimbate. Absența
 5. accelerare - Un motor lent poate fi, de obicei, ușor de reparat prin instalarea unor noi bujii.
 6. Mențineți mașina fără a rupe banca, este posibil. Este important să verificați starea bujiilor și a firelor de aprindere ale vehiculului și să le înlocuiți, dacă este necesar. Dacă autovehiculul dvs. are probleme enumerate mai sus, verificați-l de un mecanic autorizat.