La fel ca exercițiul, odihna, mâncați bine și verificările anuale sunt esențiale pentru a vă menține menținerea sănătății, preventivă a mașinii îl va păstra pe drum și departe de garaj - ceea ce vă va economisi bani. Iată 7 sfaturi pentru a vă menține mașina în formă de top.

Oricine a cheltuit deja o grămadă de bani, reparându-și mașina în mod inutil, nu a mai avut grijă de el înainte. Deoarece se face în mod regulat, întreținerea preventivă este cheia rezolvării problemelor mici înainte de a deveni mai mari și mai scumpe.

Deci, cum puteți reduce șansele de a vă găsi cu un proiect de lege de reparare exorbitant? Iată 7 sfaturi care ar putea ajuta.1. Citiți (și să acorde o atenție) la manualul de service

Indiferent de ceea ce vă spune mecanic, un mod simplu de a economisi bani pe reparații auto și prelungi durata de viață a vehiculului dvs. este de a urma ceea ce spune producătorul în manualul de utilizare. La urma urmei, cine îți știe mașina mai bine decât oamenii care l-au construit? Una dintre elementele de bază ale întreținerii mașinii dvs.: credeți că oamenii care au construit mașina dvs. Fapte 2. Inspecta vizual masina ta

Chiar dacă știți puțin despre mașini, ceva de obicei

ar trebui să vă atragă atenția.

AnvelopeleAnvelopele cu umflătură scăzută ard combustibil suplimentar și provoacă uzură mai rapidă. Anvelopele supra-umflate pot deteriora suspensia mașinii și pot reduce tracțiunea.De aceea, menținerea presiunii în anvelope, examinându-le lunar, ajută la prevenirea uzurii prematură a pneurilor și reduce șansele unui accident.

Pentru a maximiza durata de viață a anvelopei mașinii, rotiți în mod regulat. Acest lucru va face ca anvelopele să dureze mai mult.

Sunt anvelopele de iarnă cerute de lege în provincia dvs.? Dacă da, acesta este timpul ideal pentru a face rotația de către mecanicul tău. Nu este nevoie de memento!

 • Lumini
 • Un drum întunecat și alunecos în mijlocul nicăieri este ultimul loc pentru a descoperi un far pe grilă!
 • De la indicatoarele de semnalizare la lumina de rezervă, obțineți ajutorul unui prieten pentru cinci minute în fiecare lună pentru a verifica farurile mașinii. Înlocuiți becurile care nu funcționează.

Aveți un far crăpat sau rupt? Înlocuirea luminilor este mai ușoară decât credeți: cu unele instrumente de bază, o parte certificată CAPA (sau "post-vânzare") și puțină răbdare, veți fi terminate în cel mai scurt timp.

Făcutele și murdarele faruri vă afectează conducerea? Seturile de catering disponibile la numeroase magazine de piese auto ar putea fi soluția.

 • Ștergătoare de parbriz
 • Într-un duș furtună de zăpadă, cum puteți rămâne pe drum dacă nu îl puteți vedea? Ca regulă generală, trebuie să vă schimbați lamelele ștergătoarelor la fiecare șase luni: vara și iarna.
 • Dacă nu știți cum să găsiți cele mai bune ștergătoare pentru masina ta, vezi

punctul # 1

de mai sus!

 • Curățarea regulată a parbrizului vă poate ajuta, de asemenea, la prelungirea duratei de viață a ștergătoarelor de parbriz. În mod similar, înlocuirea celor uzate poate preveni zgârieturile de pe parbriz. De ce nu amândoi?3. Ascultați ceea ce spune mașina dvs.La fel cum tusea este un semn că vă puteți îmbolnăvi, noile zgomote din mașină pot semnala că ceva nu este în regulă.
 • Silent
Când toba de eșapament este pe punctul de a renunța,

știi asta

: acele zvonuri faimoase din mașină tind să devină mai puternice în timp ce conduci.

Orice suspicios merită o vizită la mecanic, mai ales pentru că vaporii potențiali toxici ar putea intra în mașină.Pentru a vă menține în siguranță, cereți mecanicului să verifice componentele principale ale sistemului de evacuare al mașinii dvs. la fiecare șase luni sau 10.000 de kilometri. Acestea includ senzori de oxigen, colectori de evacuare, suspensii și cleme, amortizoare și țevi de eșapament.Amortizoare

 • Șuruburile de pe șocurile dvs. pot, de asemenea, să facă un zgomot puternic. Deci, când trebuie să înlocuiți amortizoarele?
 • Regula de baza este de aproximativ 80.000 de kilometri - sau daca masina este dezechilibrata sau refolosita atunci cand apasati pe bara de protectie sau in timp ce conduceti.

Frâne

În ceea ce privește întreținerea, frânele ar trebui să se afle în partea de sus a listei. Semnele clare pe care trebuie să le înlocuiască frânele mașinii dvs. includ:

 • O scânteiere, scânteiere sau fluier când pasiți pe pedala de frână.

Dacă vehiculul dvs. se trage pe o parte atunci când este încetinit sau dacă pedala de frână se simte moale atunci când nu este împinsă.

Fluidul de frânare scurgeri - un steag roșu uriaș!

 • Pentru a menține mașina în mișcare (și oprirea!) În siguranță, recunoașteți semnele de avertizare că frânele dvs. sunt defecte și urmați recomandările producătorului vehiculului dvs. pentru a ști când să le înlocuiți. Jet 4. Aruncă o privire în mod regulat sub capotă
 • Tot ceea ce face ca mașina să se rotească este în cea mai mare parte sub capota, așa că ține cont de aceste lucruri.
 • Fluide

De la transmisie la direcție asistată de frână (și mai mult), mașina depinde de fluide pentru a funcționa corect. Cele mai multe lichide au rezervoare, calibre sau jetoane - deci este ușor să vedem dacă sunt la nivelul optim. ◊ Verificați uleiul la fiecare oră când realimentați. Deoarece uleiul este folosit pentru lubrifierea, răcirea și curățarea motorului, va contribui la prelungirea duratei de viață a motorului mașinii.

În timp ce verificați și umpleți lichidul servodirecției, dacă este slab. În caz contrar, riscați deteriorarea pompei servodirecției.

Același lucru este valabil și pentru lichidul de răcire al motorului - fără un radiator, mașina este bună pentru nimic. Clătiți sistemul de răcire la aproximativ 90.000 de kilometri și verificați presiunea printr-un mecanic pentru a evita scurgeri ale radiatorului.

Căutați semne de picături de lichid în zona compartimentului motor: un lichid roșu aprins sub masina sugerează probleme de transmisie - pe care nu trebuie să le ignorați niciodată.

Curele

 • Cele mai multe mașini de astăzi utilizează o centură largă unică pentru a acționa accesorii.
 • Cu motorul oprit, verificați dacă există fisuri, uzură și frecare în jurul marginilor centurii. Manualul de utilizare indică momentul când centura trebuie schimbată.
 • Pentru a repara o curea de motocicletă, o bară normală de săpun va face trucul și o va lubrifia. Cu toate acestea, aceasta poate însemna și faptul că tensiunea curelei este prea slabă, ceea ce o face să alunece pe scripeți - în acest caz, poate fi necesar să vă consultați mecanicul.
 • Furtunuri

Pentru a vă menține mașina la maxim, verificați furtunurile sub capotă în fiecare lună sau două.

Mai întâi, asigurați-vă că motorul nu este fierbinte! Apoi dați o ușoară presiune furtunurilor. Dacă sunt crocante, lipicioase sau moi sau dacă au o bucată de bucăți, ar putea fi timpul să le înlocuiți.

 • BateriaDeși majoritatea bateriilor noi sunt "întreținere gratuită", ele trebuie încă verificate.O soluție ușoară pentru contactele bateriei corodate care împiedică aprinderea autoturismului este utilizarea unei perii de sârmă. Îndepărtați cele două borne ale bateriei și terminalele interne până când metalul este curat. Faceți-o după cum este necesar, mai ales când există depuneri excesive de minerale.
 • Dacă bateria are capace de ventilație, scoateți-le pentru a verifica fluidele electrolitice. Utilizați apă distilată pentru a reîncărca la nivelurile recomandate de producător dacă este necesar. Acest lucru va ajuta la prelungirea duratei de viață a bateriei automobilului.

5. Nu uitați să înlocuiți filtrele

Este important să păstrați motorul curat, atât în ​​aer liber cât și în interior.

 • De ce?

Găsirea scurgerilor și întreținerea este mai ușoară pe un bloc de motor curat.

Praful și murdăria pot înfunda țevile, supapele și senzorii într-un motor și pot preveni funcționarea corectă a acestuia.

 • Printre lucrurile pe care programul de întreținere a mașinilor trebuie să le includă, este necesar să înlocuiți filtrele în conformitate cu manualul de utilizare, printre care:
 • Filtrul de ulei
Filtrul de aer al motorului

Filtrele de combustibil

Filtrul de lichid transmisie. Faiti 6. Aveți mașina dvs. deservită de un pro

 • Deși multe dintre aceste sarcini sunt ușor de făcut, unele dintre dvs. de a păstra mașina în stare bună necesită vizite regulate. Gândiți-vă la lucruri astfel: chiar dacă vă periați dinții în fiecare zi, întotdeauna vizitați medicul dentist de două ori pe an pentru examene regulate.
 • Unele dintre sarcinile pe care un mecanic profesionist le poate face includ:

Schimbați bujiile la aproximativ 48.000 sau 64.000 de kilometri pentru a asigura o economie de combustibil bună.

 • Clătirea sistemului de servodirecție, recomandată cel puțin la fiecare 50.000 km.
 • Verificați alinierea roților mașinii, de obicei după fiecare 48.000 de kilometri. Trouvez 7. Găsiți un mecanic înainte de a avea nevoie de el
 • Un alt mod ușor de a economisi bani pe termen lung este de a găsi un mecanic de încredere înainte de a avea nevoie de ea.
 • În caz de urgență, este posibil să nu aveți timp să investiga cine va lucra la mașina dvs. - în detrimentul contului dvs. bancar! În cele din urmă, elementele de bază ale întreținerii preventive se vor achita pe termen lung, ajutând la detectarea problemelor mecanice minore înainte de a deveni mai importante. Nu este nevoie decât de câteva minute în fiecare lună, ceva know-how și o relație bună cu un mecanic în care aveți încredere.