Ați închiriat o mașină și managerul vă întreabă dacă aveți nevoie de asigurare auto. Este un truc pentru a-ți fura dragi dolari sau ai nevoie de el?

Asigurarea pentru închirierea de mașini acoperă, în general, toate sau o parte din costul reparării sau deteriorării vehiculului în caz de coliziune sau furt. Poate că beneficiați de acoperire cu compania dvs. de asigurări personale (dacă dețineți deja o mașină) sau prin intermediul cardului dvs. de credit, dar nu toate polițele de asigurare oferă acoperire completa pentru masina. Indiferent dacă credeți că sunteți deja acoperit (ă), iată întrebările de care aveți nevoie pentru a afla dacă această asigurare suplimentară merită cu adevărat. Que 1. Ce anume acoperă polița dvs. actuală de asigurare auto?

Asigurarea de bază a mașinii acoperă de obicei șoferul principal, dar nu toate politicile acoperă șoferii suplimentari. Dacă vă gândiți să împărțiți roata cu alții, trebuie să știți dacă acești oameni vor fi acoperiți. Dacă sunteți singura persoană asigurată, dar o altă persoană se termină într-un accident în timpul conducerii mașinii dvs. închiriate, aceste daune nu vor fi acoperite. 2. Ce fel de vehicule sunt asigurate?

Tipul de vehicul închiriat este foarte important. Majoritatea politicilor de asigurare acoperă numai anumite tipuri de vehicule; este important să știți dacă acesta include și cel care vă interesează. Camioanele, motocicletele și camionetele ar putea fi excluse. De asemenea, verificați dacă politica dvs. se aplică vehiculelor de lux. De asemenea, ar putea include o limită a numărului de pasageri. Quelle 3. Care este perioada maximă de închiriere acoperită de poliță?

Ca asigurarea de călătorie, asigurarea de închiriere auto are adesea un termen maxim de leasing. Normele specifice ar putea fi aplicabile și în cazul reînnoirii contractului de închiriere. Dacă închiriați mașina mult timp, poate fi necesar să aduci un vehicul pentru a închiria unul nou după o așteptare de 24 de ore pentru ca acoperirea să rămână valabilă. Dans 4. În ce țară sunteți acoperită?

Aceasta este o informație crucială! Adesea credem că asigurarea noastră ne protejează oriunde mergem. Acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Asigurați-vă că vă acoperă asigurarea în toate țările pe care intenționați să le vizitați.

5. Politica dvs. include asigurarea de răspundere civilă?

Asigurarea de răspundere acoperă pierderea sau deteriorarea unui terț implicat într-un accident. Acest lucru se aplică și în caz de deces, vătămare sau daune materiale în urma unui accident. Acest tip de acoperire de asigurare este importantă deoarece cineva ar putea da în judecată pentru despăgubiri. Dacă dețineți o mașină în Canada, asigurarea dvs. personală va fi probabil bună peste tot în Canada și Statele Unite. Cu toate acestea, multe carduri de credit nu acoperă răspunderea civilă. Dacă închiriați o mașină în străinătate, încercați să aflați dacă această asigurare este obligatorie, așa cum impune legea unor țări. Quelles 6. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru ca acoperirea să se extindă la o anumită închiriere de mașini?

Această întrebare este deosebit de importantă dacă protecția dvs. vine de la compania dvs. de carduri de credit. De multe ori va trebui să plătiți suma integrală de închiriere cu cardul. Titularul cardului poate fi nevoit să intre în posesia mașinii și să fie principalul șofer. Încercați și asigurați-vă că sunteți acoperit de polița de asigurare.

7. Care este suma de acoperire?

Anumite polițe de asigurare vor acoperi numai o parte din daunele suferite. În acest caz, este posibil să aveți nevoie de o asigurare suplimentară, deoarece veți fi responsabil pentru toate cheltuielile suportate care depășesc valoarea asigurării.

Dacă nu sunteți sigur sau aveți probleme cu interpretarea politicii de asigurare a mașinii, contactați furnizorul de asigurări. Prevenirea este mai bine decât vindecarea.