Știați că achiziționarea unei mașini este pentru majoritatea dintre noi cea de-a doua investiție cea mai importantă după cumpărarea unei case? Iată nouă sfaturi simple și practice care vă ajută să economisiți bani la achiziționarea unui vehicul. Faite 1. Încrederea unui sfat unui prieten

O persoană iubită va evita să recomande cumpărarea unui model de mașină nou credibilă sau cumpărarea unei mașini uzate care are probleme majore sau a fost deteriorată. Fapte 2. Inspectați mașina

Chiar dacă vânzătorul sau distribuitorul are un raport scris din partea mecanicului său care garantează că autovehiculul este în stare bună, verificați-l de către specialistul ales de dumneavoastră.

E dreptul tău, garantat de Legea privind protecția consumatorilor.

Evitați ca vehiculul pe care doriți să îl achiziționați să fie inspectat de tehnicianul pe care îl recomandă vânzătorul sau comerciantul.

Inspecția include:

un test de drum

o inspecție mecanică

 • o inspecție organism pentru a determina dacă vehiculul este dur.
 • Asociația pentru protecția automobilelor (APA) și Asociația canadiană de automobile (CAA) -Québec vă pot oferi o listă a garajelor pe care le recomandă. N'3 Nu cumpărați o mașină vândută "așa cum este"
 • Această practică este "interzisă" în Quebec, cu excepția cazului în care se specifică în mod clar că vehiculul este vândut numai pentru componente.

Unii vânzători lipsiți de scrupule încearcă totuși.

Dacă este așa,

fugi! Vérifiez 4. Verificați istoricul vehiculelorÎn cazul cumpărării unei mașini second-hand, verificați întotdeauna istoricul vehiculului pe care îl cumpărați.Când cumpărați de la o reprezentanță de distribuție recunoscută

Când o persoană pe care nu o cunoașteți vinde vehiculul

Utilizând numărul de identificare al vehiculului (VIN), puteți achiziționa un istoric al vehiculelor de la companii specializate.5. Ce include prețul afișat?

În conformitate cu Legea privind protecția consumatorilor, prețul anunțat de un vehicul nou trebuie să includă:

toate costurile de transport

 1. de pregătire
 2. de livrare
 3. de administrare
taxa de scaun pe aparate de aer condiționat

Dealerul sau vânzătorul trebuie să permită consumatorului să testeze vehiculul pe care intenționează să îl cumpere. Magas 6. Magazin Garanția extinsă

 • Aceasta este a doua sursă cea mai mare de profit de dealer.
 • Înainte de a semna acest contract, navigați pe Internet în căutarea "garanției prelungite" pentru a verifica ce oferă alte asigurători.
 • Poți să hotărâți să luați dealeri, dar cel puțin veți fi mai bine informați și puteți negocia prețul. Fiul 7. Luați în considerare anvelopele
 • Unele mașini noi sunt vândute cu anvelope de înaltă performanță, proiectate să funcționeze bine pe drumuri uscate, la viteze interzise pe șosea.
 • Aceste anvelope sunt mult mai scumpe decât modelele obișnuite, ceea ce se traduce într-un preț de cumpărare mai mare.

Deseori, ele nu sunt protejate de o garanție.

8. Nu menționează schimbul de masina ta

Este mai bine să negocieze

primul

prețul de masina pe care doriți să cumpărați.

Într-o a doua oară

, după ce vă înțelegeți de vânzător cu privire la prețul vehiculului pe care doriți să-l cumpărați, negociați prețul la care credeți că este rezonabil să-l vindeți mașina dvs. curentă.

Nu vorbi „schimb“ al vehiculului. Asigurați-două tranzacții diferite.

9. Unele oportunități bune

Dacă vă gândiți la achiziționarea unui automobil second hand, ia în considerare aceste posibilități:

Licitatii auto de vehicule confiscate și companii de închiriere revandut

Vehicule taxiuri și mașini de poliție: atent, cu toate acestea, aceste vehicule au fost, probabil, încordate.