Când mașina se supraîncălzește, încercați să vedeți un mecanic cât mai curând posibil, înainte ca motorul dvs. nu manifestă nemulțumirea!

Sunteți blocat într-un blocaj de trafic și singurul lucru care se mișcă este acul indicatorului de temperatură al mașinii dvs., care se mișcă încet, dar sigur spre zona roșie. Aceasta este o situație în care v-ar plăcea bine. Nu vă panicați! O mașină care supraîncălzește nu înseamnă întotdeauna un dezastru.

Vizitați un profesionist

Atunci când o mașină se supraîncălzește, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să contactați un profesionist de reparații auto, astfel încât el sau ea să poată lua o privire la vehiculul dvs. pentru a diagnostica problema. Este posibil ca mai multe soluții să vi se ofere și una dintre ele vă poate salva de la a vă rupe bancul. Aici se joacă mulți factori. În mod ideal, este întotdeauna mai bine ca reparațiile necesare să fie efectuate cât mai curând posibil pentru a evita o problemă majoră. O mașină care supraîncălzește poate fi un simptom al multor lucruri, dintre care unele sunt mai grave decât altele. Mecanicul tău vă va da rapid timpul potrivit.

Porniți încălzirea

Dacă nu puteți merge direct la un profesionist, montarea încălzitorului în mașină poate fi o soluție temporară. Ridicarea maximă a încălzitorului permite evacuarea aerului cald al motorului și poate atenua efectele excesului de căldură - cel puțin până când vă puteți vedea mecanicul. Temperatura motorului ar putea reveni la normal. Deschiderea ferestrelor vă va ajuta să nu transformați vehiculul într-o saună!

Problema antigelului

Un element pe care doriți să-l verificați de către profesionist este furtunul, care circulă prin motor prin motorul antigel (sau lichidul de răcire). Un furtun defect are efectul de a reduce cantitatea de agent frigorific care circulă acolo. Furtunul s-ar putea să nu se potrivească în timp sau s-ar putea să fi blocat. Cu toate acestea, este mai probabil ca furtunul să fie slăbit sau deconectat, mai degrabă decât blocat.

Lipsa antigelului

Există și alți factori care pot explica o problemă auto care se supraîncălzește. Dacă mașina este veche sau prezintă semne de uzură, este recomandabil să păstrați în orice moment un nivel bun de antigel. Pentru a vă asigura că vă cereți mecanicului să verifice nivelurile de lichid - inclusiv antigel - de două ori pe an atunci când vă schimbați anvelopele dvs. în primăvară și în toamnă, de exemplu. Cu toate acestea, dacă nivelul antigelului este suficient și mașina se supraîncălzește, poate fi timpul să înlocuiți motorul sau transmisia, ceea ce va duce la costuri substanțiale. În orice caz, consultați repede un profesionist de reparații auto atunci când supraîncălzirea lui este cel mai bun lucru de făcut.