Ați auzit de reparații dentare fără vopsea, o modalitate de a repara mici lovituri de pe mașină fără umplere sau pictura? Care sunt avantajele și dezavantajele? Descoperiți-i aici.
Această tehnică, dezvoltată în Europa în anii 1940 și introdusă ulterior în Statele Unite, este folosită în mod obișnuit pentru a repara danti, mari și mici. Atâta timp cât nu dă vopsea vopselei și nu este vorba de pliuri adânci.

Avantajele îndepărtării fără vopsea
  • Această tehnică este mai puțin costisitoare deoarece necesită mai puțin timp decât reparațiile cu umplerea și vopsirea;
  • Este mult mai rapid: vă puteți ridica vehiculul într-o zi sau mai puțin;
  • Lucrările de pictură originale rămân intacte, astfel încât garanția vopselei și finisării fabricii să rămână valabilă;
  • Îndepărtarea danturii fără vopsea nu afectează integritatea structurală a vehiculului;
  • Această metodă este ideală pentru repararea vehiculelor vechi fără a trebui să se potrivească cu culoarea vopselei originale.
Dezavantajele de reparații dentare fără picătură
  • Daune minore la părțile metalice ale mașinii pot fi reparate în acest fel, dar nu și materiale cum ar fi barele de protecție din plastic;
  • Aceste instrumente pot ajunge numai în anumite părți ale unui vehicul. Unele locuri nu sunt accesibile;
  • Zgârieturile sau spărturile de vopsea nu pot fi reparate utilizând această metodă.
Cum funcționează îndepărtarea danturii fără pictura?

Uneori, tehnicianul împinge îndoiala spre exterior folosind instrumente cum ar fi o minge magnetică încorporată într-un mâner lung. Un trasor este plasat pe partea neconfundată, astfel încât să poată fi determinată locația mingii. În timp ce urmăriți dentul sub iluminare fluorescentă sau cu LED-uri, tehnicianul împinge în afară mânerul cu bile (ajustat pentru a crește efectul de pârghie) până când suprafața netedă a autovehiculului este restabilită.

O altă metodă de îndepărtare a danturii fără vopsea implică îndepărtarea dentului din față. Discurile rotunde (cum ar fi ventuzele) sunt lipite pe diferite secțiuni ale suprafeței afectate. Pe fiecare disc este atașată o tijă, iar tehnicianul trage din greu, scoțând dentația spre exterior.

O finisare de expunere

Când au fost folosite aceste două metode de îndepărtare a danturii, suprafața mașinii pare a fi nouă. Nu există urme, nu există imperfecțiuni în vopsea, rămâne doar o suprafață netedă. Perfecțiunea acestei tehnici necesită o minimă coordonare a ochilor și anii de practică, dar rezultatul merită încă.