Toate vehiculele au anvelope adaptate funcției lor. Vedeți cum să alegeți anvelopele care vor maximiza performanța camionului dvs.

Tipul camionului

Toate anvelopele au caracteristici care corespund tipului de vehicul pe care sunt instalate. Înainte de a alege anvelopele pentru camionul dvs., trebuie să identificați ce tip de camion este și ce utilizare intenționați să faceți.

În primul rând, dacă aveți o camionetă comercială pe care o veți folosi în cea mai mare parte pe drumurile asfaltate, alegerea unor anvelope rezistente concepute special pentru a asigura o bună tracțiune pe trotuarul uscat sau umed atunci când transportă o sarcină moderată mare vă va permite să maximizați utilizarea vehiculului dvs.

Apoi, dacă camionul dvs. aparține categoriei grele, țintiți-vă nevoile de anvelope în condițiile în care conduceți, dar mai ales greutatea a ceea ce veți purta. Anvelopele perfecte pentru acest tip de vehicul sunt adesea echipate cu tuburi interioare (rezervoare de aer suplimentare sub suprafața pneului) care fac ca anvelopele să fie mai rezistente la scurgerile de aer atunci când transportă încărcături grele.

Pe de altă parte, trebuie să țineți cont de distanța pe care o veți căra atunci când vă cumpărați anvelopele. Călătoriile lungi pot cauza uzură prematură a pneurilor.

Întreținerea anvelopelor pentru camioane

Atenție la întreținerea anvelopei pe camion este esențială. Întreținerea adecvată a pneurilor vă va economisi bani și va contribui la o performanță mai bună a camioanelor pe șosea.

Întreținerea corespunzătoare include:

  • Verificarea presiunii în anvelope:Este cel mai bine să verificați regulat presiunea aerului din anvelope. Temperatura aerului într-o anvelopă prea moale va crește mai repede, ceea ce ar putea provoca ruperea anvelopei.
  • O verificare a canelurilor:Adâncimea canelurilor talpii anvelopei este un bun indicator al gradului de uzură. Dacă adâncimea șanțurilor dintre crampoane este prea mică, capacitatea de tracțiune a vehiculului va fi redusă.
  • Rotirea regulată a anvelopelor:Fiecare pneu nu poartă aceeași viteză. Ocazional schimbarea anvelopei de la un loc la altul le permite să-și echilibreze uzura.
A face afaceri cu un expert

Este mai bine să consultați un expert atunci când vă alegeți anvelopele, mai ales dacă nu ați făcut niciodată acest tip de cumpărare. Acesta din urmă poate recomanda un ansamblu bun de anvelope, să vă lumineze despre dimensiunile pe care ar trebui să le aibă și să vă sfătuiască cu privire la întreținerea acestora.

În plus, în cazul ruperii sau uzurii neregulate a pneului, specialistul va putea spune cu certitudine dacă pneul trebuie înlocuit sau dacă poate fi reparat. În al doilea caz, expertul poate reșaparea anvelopei deteriorate sau înlocuirea benzii de rulare.