Deși mașinile nu sunt cel mai ecologic mod de transport, există mulți pași simpli pe care îi puteți lua pentru a face un impact mai ușoare pe mediu. Puteți începe prin a urma aceste sfaturi de îngrijire a autovehiculelor verzi.

Întreținerea regulată a mașinii

Când vine vorba de întreținerea mașinii, reparațiile mici pot face o mare diferență. Cu cât motorul funcționează mai eficient, cu atât are nevoie de mai puțin combustibil și cu atât mai mic are impactul asupra mediului.

 • Când umpleți rezervorul de combustibil, opriți-l când auziți primul clic al pompei care se stinge. Acest clic indică nivelul optim al rezervorului.
 • Măsurați periodic presiunea anvelopei. Conducerea cu anvelope cu umflătură scăzută poate conduce la factura de gaz și poate reduce durata de viață a anvelopei cu 15%.
 • Schimbă-ți țițeiul la fiecare 5.000 la 7.000 de kilometri, dacă faci adesea călătorii mai mici de 10 kilometri, dacă conduci în oraș cu multe opriri și porniri, dacă tragi în mod regulat o greutate mare sau dacă conduci în condiții de praf, în nisip sau sare.
 • Este important să verificați starea bujiilor și a firelor de aprindere ale vehiculului și să le înlocuiți dacă este necesar.
 • Verificați și înlocuiți ștergătoarele când se folosește cauciucul interior.
Când a fost ultima schimbare de ulei în mașină?

Chiar dacă nu folosiți mașina prea des, trebuie să schimbați uleiul cel puțin la fiecare 10.000 - 12.000 kilometri sau o dată pe an. Iată ce să faceți cu uleiul uzat.

 • Când reîncărcați uleiul din mașină, așezați un recipient sub motor pentru a colecta picăturile. Curățați imediat scurgerile cu o cârpă umedă.
 • Dacă schimbi singur uleiul, aruncați-l într-un mod responsabil. Așezați uleiul uzat într-un recipient securizat. Nu îl turnați niciodată într-un canal.
Spălați-vă mașina
 • Evitați spălarea autovehiculului pe șosea cu un furtun în timp ce acesta evacuează apa și permite murdăria, grăsimea și detergenții să se scurgă în canalizare. În schimb, așezați-o pe o suprafață ierburi pentru spălare, reducând în același timp scurgerea.
 • Folosiți o găleată și un burete sau un vas de udare. Este nevoie de un pic mai mult decât să folosiți un furtun, dar economisiți apă.
 • Spălați mașina la umbra, deoarece aceasta va încetini evaporarea, ceea ce la rândul ei va conserva apa și va evita urme pe vopsea atunci când mașina se usucă.
 • O capsulă și o frecare viguroasă reprezintă cea mai bună cale de a obține un finisaj fără urme.
 • Dacă nu doriți să vă curățați mașina, duceți-o la o spălătorie auto. Acest lucru va necesita, probabil, mai puțină apă decât un furtun, iar uleiul din mașina dvs. va fi vărsat într-un canal, nu într-o scurgere de furtună.
Faceți-vă propriile produse de curățare

produse de curățare verde masina sunt ușor și ieftin de a face acasă. Încercați aceste două rețete.

Ceara auto:Wax formează un strat protector între vopselele mașinii și emisiile corozive de la alte mașini și murdăria de pe șosea.

 • 250 mililitri (1 cană) de ulei de in60 ml (4 linguri) carnauba
 • 30 ml (2 linguri.) Ceară de albine
 • 125 ml (1/2 cana) otet
 • Se toarnă amestecul într-o tigaie sau în partea superioară un bain-marie la căldură scăzută, amestecând până când ceara se topește. Se toarnă amestecul într-un recipient rezistent la căldură.
 1. După ce ceara este solidă, frecați-o cu mașina cu o cârpă fără scame, într-o mișcare rapidă, laterală, fără presiune excesivă.
 2. În cele din urmă, înclinați colțul unei cârpe de bumbac curat într-un oțet mic suplimentar și lustruiți ceara pentru a obține o strălucire bogată.
 3. Agent de curățare a parbrizului:

Acest amestec de curățare vă ajută să vă protejați parbrizul de gheață și îngheț în vreme rece.Într-o sticlă de pulverizare a pompei, amestecați trei doze de oțet cu o doză de apă.

 1. Umpleți o cârpă curată cu amestecul și acoperiți geamurile mașinii. Să se usuce.
 2. Îngrijirea pentru mașina ta vă oferă o plimbare mai ușoară și un impact mai redus asupra mediului, astfel încât toată lumea câștigă!