Ați văzut o mașină care a atras atenția dvs. în vecinii noștri de sud ? Înainte de a vă cumpăra noua mașină, iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați un vehicul în Statele Unite.

Beneficiu sau nu?

Deși este adevărat că cumpărarea unui vehicul din Statele Unite poate fi avantajoasă, există câteva aspecte care trebuie luate în considerare înainte de a încerca aventura.

  • Tranzacția poate fi atractivă atunci când dolarul canadian este puternic față de moneda americană.
  • Fără o adresă sau un cont bancar în Statele Unite, va fi dificil să se obțină finanțare. Astfel, achiziția va fi în numerar, iar costurile de finanțare a unui împrumut personal de către o instituție din Quebec vor trebui adăugate.
Asigurarea conformității

Lista de vehicule eligibile din SUA este publicată pe site-ul Registratorului Vehiculelor Importate (RVI). Vehiculul râvnit trebuie să respecte standardele canadiene.

  • Verificați producătorul dacă garanția se va aplica în Canada, deoarece în 50% din cazuri, va fi nulă sau parțială de îndată ce vehiculul va traversa frontiera.
  • Aceasta ar putea afecta și primele de asigurare. Vorbiți cu asigurătorul dvs.
  • Înainte de trecerea frontierei, ofițerii vamali ai Statelor Unite trebuie să fie informați cu cel puțin 72 de ore în avans, trimițându-i documentele de achiziție.
  • Anumite documente trebuie să fie prezentate ofițerilor vamali la fața locului: înregistrarea, chitanțele de vânzări și certificatul care confirmă absența unui memento pentru vehicul (va fi produs de către dealer sau producător).

diverse impozite și taxe la punctul de trecere a frontierei din Canada, vehiculul de import formularul trebuie completat de către cumpărător (verifică dacă vehiculul este eligibil pentru import) și veți plăti mai mult de 200 $.

  • Este posibil să vi se ceară să plătiți alte taxe: impozite de stat în Statele Unite, impozite pe aer condiționat (aproximativ 100 de dolari) sau motociclete mari (între 1.000 și 4.000 de dolari) în Canada.
  • GST se plătește când treceți prin vama din Canada, în timp ce va trebui să plătiți QST la înmatricularea vehiculului.
Taxele de inspecție

În Canada este necesară o inspecție a vehiculelor pentru a certifica eligibilitatea. Această inspecție obligatorie va costa aproximativ 100 de dolari.

Pe scurt, dacă te-ai îndrăgostit de o mașină în timpul vacanței în Statele Unite, calculează toate taxele suplimentare și ține cont de cursul de schimb.