Având bune pe vehiculul dumneavoastră vă va păstra în siguranță și în control pe drum. Luați în considerare următorii factori atunci când cumpărați anvelope noi.

Tipurile de anvelope

O pneu trebuie să fie aleasă în funcție de tipul de vehicul pe care îl aveți și de condițiile de drum pe care le veți confrunta.

 • Toate anvelopele de sezon: Proiectate pentru tracțiune, viață lungă și călărie confortabilă, anvelopele de anotimp sunt cele mai accesibile și rudimentare. Deși sunt numite anvelope de anotimp, acestea nu sunt recomandate pentru conducerea pe timp de iarnă.
 • Anvelopele performante: Mai mici, mai largi și mai scumpe decât anvelopele de anotimp, Performance Tires oferă un control mai bun și o mai bună aderență pentru vehiculele de înaltă performanță. Cele mai multe anvelope de performanță sunt anvelopele de vară: se hrănesc în șosea în condiții uscate sau umede. Cu toate acestea, ele nu sunt potrivite pentru conducerea pe timp de iarnă.
 • Anvelope de teren plus: Cel mai adesea instalat pe vehiculele utilitare sportive și camioanele, ATV-urile au trepte largi pentru o tracțiune sporită pe drumuri neasfaltate și pe teren accidentat.Anvelopele de iarnă
 • : Aceste anvelope, cunoscute și sub denumirea de anvelope de zăpadă, sunt fabricate cu un compus special de cauciuc care aderă la drum când temperaturile scad sub zero. De asemenea, au modele unice de rulare pentru o mai bună tracțiune în condiții de zăpadă sau gheață. Un pneu de iarnă care respectă standardele minime de siguranță pentru anvelopele de iarnă este identificat printr-o pictogramă care reprezintă o fulg de zăpadă.Caracteristicile anvelopelor
Aproape toate caracteristicile unei anvelope sunt descrise pe partea anvelopelor. Cu toate acestea, uneori aceste informații pot fi dificil de înțeles. Iată datele care apar pe peretele lateral al unei anvelope (în ordine). Întotdeauna potriviți datele anvelopei cu specificațiile recomandate pentru vehiculul dvs.

Tipul anvelopei l: Informațiile furnizate pe anvelopă încep cu tipul. Un tipic P pentru vehiculele de pasageri și literele LT (

 1. camion ușor) pentru camioane ușoare este de obicei găsit.Lățimea anvelopei: Se măsoară în milimetri. Pneurile mai largi oferă o mai bună tracțiune. Cu toate acestea, acestea oferă adesea o plimbare mai puțin confortabilă și sunt mai zgomotoase.
 2. Raportul aspectului: Raportul de aspect va apărea după lățimea anvelopei și indică raportul dintre înălțimea peretelui lateral și lățimea pneului. Un număr mai mic indică un flanc inferior. Acest tip de anvelopă are o performanță mai bună pe colțuri, dar oferă o plimbare mai proastă.
 3. Construcție: construcția este identificată printr-o literă, fie R pentru radial, D pentru diagonală sau B pentru centuri. Aproape toate anvelopele sunt anvelope radiale, ceea ce înseamnă că au cabluri de oțel care rulează peste lățimea anvelopei pentru o stabilitate îmbunătățită.
 4. Diametrul roții: aranjați diametrul roții vehiculului dvs. la acel număr pentru a obține dimensiunea corectă a pneului.
 5. Indicele de încărcare: aceasta este o valoare numerică atribuită mărimii anvelopei. Se utilizează pentru a compara capacitatea de transport relativă. Veți avea nevoie să consultați o diagramă a indicelui de încărcare pentru a compara acest număr pentru a afla cât greutate poate purta anvelopa.
 6. Evaluarea vitezei: Viteza maximă a anvelopei este ultima și este indicată printr-o literă. Anvelopele cu o viteză mai mare de viteză sunt de obicei mai puțin confortabile și au o viață mai scurtă.
 7. Conducerea este mai sigură și mai plăcută cu anvelopele potrivite. Verificați recomandările producătorului, verificați peretele lateral al anvelopei și alegeți anvelopele care se potrivesc cu autovehiculul dvs. și cu condițiile obișnuite de conducere.