Învață să recunoști reparațiile parbrizului pe care le poți face pentru a salva prețul unui înlocuitor inutil. Iată ce trebuie să știți.
Parbrizul masinii tale nu este doar o fereastră prin care te uiți. De asemenea, face parte din suportul structural al vehiculului dvs. și este unul dintre elementele de siguranță ale mașinii dvs. Dacă parbrizul dvs. poate arăta ca o placă de sticlă solidă, acesta este compus din trei straturi: două straturi de sticlă lipite pe un strat intermediar de sticlă de siguranță pentru autovehicule care împiedică spargerea parbrizului în timpul unei impact. Geamul de siguranță fixează straturile de sticlă împreună, astfel încât parbrizul se poate sparge, dar nu se dezintegrează în fragmente ascuțite de sticlă în caz de accident.

Este necesară reparația pagubelor minore la un parbriz?

Cele mai frecvente deteriorări ale unui parbriz sunt cauzate de resturile mici de pe șosea sau de o piatră aruncată de roțile vehiculului înaintea ta. Problema cu aceste mici cipuri și fisuri este că acestea se pot extinde și: - slăbesc parbrizul în ansamblu;

  • vă împiedică viziunea drumului;
  • provoacă deformări în sticlă, ceea ce poate afecta viziunea ta asupra drumului;
  • colectați murdărie și alte resturi care vor face parbrizul mai greu să se repare îngrijit și curat.
  • Dacă un parbriz poate fi reparat, cel mai bine este să o faceți cât mai curând posibil după incident.

Ce daune pot fi reparate?

Ca regulă generală, cu cât luminozitatea este mai mică, cu atât este mai ușor să se repare. Regula principală este că o explozie sau fisură care poate fi acoperită cu o monedă de 25 de cenți poate fi reparată. De asemenea, poate fi posibilă repararea unei fisuri individuale acoperite de o bancnotă de cinci dolari. Crăpăturile lungi și crăpăturile multiple nu pot fi reparate în mod obișnuit. Iată câteva lucruri de luat în considerare.

Cum arată dauna?

Daune mici circular, chiar dacă rezultă fisuri sau dacă o bucată de sticlă lipsește, pot fi ușor de reparat. Magazinele de reparații trebuie să forțeze rășina limpede în zona afectată și să-i permită să se întărească.

Cât de adânc este dauna?

Deteriorarea stratului interior de sticlă de siguranță sau un al doilea strat de sticlă este de obicei ireparabilă.

Cât timp a trecut de la distrugere?

Chiar și cele mai mici chipsuri cauzate de o pietriș sau o bucată de pietriș pot fi reparate ușor dacă sunt tratate rapid. Dacă lăsați prea mult timp, aceștia vor colecta resturi care vor trebui curățate cu forța în magazinul de reparații. Această lucrare tinde să observe sau să coloreze rășina, creând un semn inestetic pe parbriz.

Unde se află daunele?

De obicei, deteriorarea spațiului de deasupra antenei radio sau a elementelor de încălzire nu poate fi reparată. O fisură care intră pe marginea parbrizului compromite sigilarea dintre parbriz și șasiu; în acest caz, nu se poate lua în considerare o reparație a parbrizului.

Încă vrei o reparație a parbrizului?

Nu te mai gândi la asta și fa-o! Cu cât aștepți mai mult, cu atât mai greu va fi repararea. Și nu uitați că asigurarea dvs. de mașină poate acoperi o reparație completă a parbrizului, dar numai o parte din costul înlocuirii.

O reparație a parbrizului durează aproximativ 40 de minute. Nu aveți timp să mergeți la un magazin de reparații de mașini? Uită-te în jurul tău. Există multe companii care oferă un serviciu mobil de reparații de sticlă și pot să se deplaseze.