scaunul auto dreapta va păstra copilul dvs. protejat și confortabil, astfel încât să vă puteți concentra pe drum.

Acest ghid vă ajută să alegeți un scaun auto sigur și funcțional, indiferent cât de vârstă este copilul dumneavoastră.

Tipuri de scaune auto pentru copii

Scaunele auto sunt special concepute pentru copii în diferite stadii de dezvoltare și sunt fabricate în diferite dimensiuni care satisfac cerințele de dimensiune și greutate. Verificați dacă copilul dvs. se conformează gamei de dimensiuni afișate pe scaun. Asigurați-vă că toate locurile pe care intenționați să le cumpărați respectă certificarea CMVSS.

  • Scaunul auto cu spate față: Pentru nou-născuți și sugari cu mușchii gâtului și spatelui slab, scaunele din față cu spatele sunt cele mai sigure. Unele sunt detașabile de pe o bază staționară, pentru a le putea plasa în mașină și a le îndepărta cu ușurință. Se recomandă utilizarea unui scaun orientat spre spate atâta timp cât copilul nu atinge limitele de înălțime și greutate. Unele scaune pentru sugari sunt concepute pentru mai mult de o etapă de dezvoltare.
  • Scaun auto cu fața în față sau scaun copilului: Odată ce un copil nu mai este într-un scaun pentru sugari, este timpul să-l așezați într-un scaun orientat spre înainte. Scaunele orientate în față sunt cele mai bune pentru copiii care sunt prea tineri pentru un scaun de rapel.
  • Scaun de masina Booster: Odată ce copilul dvs. este prea mare pentru un scaun auto, aveți nevoie de un scaun rapel. Acestea sunt de obicei accesibile și ajută copilul să atingă înălțimea necesară pentru a folosi o centură de siguranță. Copiii pot folosi scaunele de rapel până la vârsta de opt ani.
  • scaun de masina Convertible: aceste scaune sunt disponibile în două modele. Scaunele pentru autoturisme 3-în-1 se transformă dintr-un scaun orientat spre spate într-un scaun orientat spre înainte și apoi într-un scaun de rapel. Modelele 2 în 1 variază de la un scaun orientat spre spate către un scaun orientat în față. Unul sau altul vă va salva de la cumpărarea în mod constant a unor scaune noi pentru autovehicule, dar acestea au mai multe componente detașabile decât scaunele auto special concepute pentru copii mici sau sugari; este, prin urmare, necesar să se asigure că mecanismele existente sunt bine blocate înainte de utilizare.
Factorii de luat în considerare atunci când cumpără un scaun de copil pentru copii

Siguranța este cel mai important factor atunci când cumperi un scaun auto.

  • Tip de ancorare: Consultați manualul de utilizare al autovehiculului pentru instrucțiuni specifice de ancorare. Mașina dvs. ar trebui să aibă puncte de ancorare sub scaunele special concepute pentru scaunele auto. Scaunul va fi fixat în poziție, fie cu cârlige, fie cu conectori de inserție. Cârligele sunt uneori mai greu de stabilit și clar, dar ambele alegeri sunt sigure.
  • Tipul hamului: modelele de scaune mai accesibile ar trebui să aibă un sistem de hamuri cu cinci puncte, cu două curele de talie, două curele de umăr și o centură între picioare. Alte modele sunt mai complexe și împiedică copiii să se despartă sau să fie incomod. Căutați centuri care sunt sigure, dar ușor de reglat.
  • Bară anti-rebound: Nu este obligatoriu, dar foarte recomandat, barele de debounce reduc mișcarea înainte și înapoi într-o coliziune.

Un scaun adecvat pentru mașină este singurul mod acceptabil de a călători cu copilul sau copilul dumneavoastră. Adaptați orice loc pe care îl cumpărați în faza de dezvoltare a copilului dvs. pentru a vă asigura protecția de fiecare dată când ieșiți într-un vehicul.