anvelope plat anvelope, anvelope uzate ... Iată câteva sfaturi cu privire la momentul și modul de a schimba o anvelopă auto.

De ce să schimbați anvelopa?

Când ne gândim la o schimbare a anvelopei, ne imaginăm pe marginea drumului, suferind o puncție. De multe ori cauzate de un șoc ascuțit sau aplicata obiectului de anvelope, anvelopele plate sunt o necesitate pentru majoritatea proprietarilor de automobile.

Cu toate acestea, nu este vorba numai de punctele care necesită schimbarea unei anvelope auto. De fapt, în multe cazuri, uzura pneurilor poate justifica înlocuirea. Uzura se manifestă, printre altele, prin reducerea adâncimea șanțurilor dintre plăcuțele de rulare a anvelopei. În plus, în cazul în care peretele lateral al anvelopei are o neregulă ca un cucui, este un semn că acesta este deteriorat. Dacă este, trebuie înlocuită.

Instrumente esențiale

Nu știți niciodată când să schimbați o anvelopă auto. De aceea este înțelept să aveți aceste unelte în mașină în orice moment. Un

  • jack:Mufa este un instrument care roata este plasat în apropierea care, activat manual, poate ridica masina ușor pentru a permite schimbarea pneurilor. Fără jack, schimbarea dvs. va fi mult mai complicată.
  • O piuliță cheie:Acest al doilea instrument folosit pentru a deszăvorî anvelopa deteriorată și a instala al doilea în siguranță. Un
  • roata de rezerva:Este necesar să se lase o roată de rezervă în portbagajul mașinii, în orice moment. În cazul în care aveți o pană de cauciuc departe de oraș, ar fi regretabil să nu aibă roata de rezervă cu tine.

În plus față de aceste instrumente, ar trebui să se gândească la păstrarea o lanternă, un poncho de ploaie și unele triunghiuri reflectorizante, în cazul în care aveți nevoie pentru a schimba un pneu pe timp de noapte, în ploaie sau la marginea unui drum aglomerat.

Schimbarea unui pneu în 5 trepte
  1. Opriți vehiculul pe o suprafață plană, și apoi fixați-l în mișcare brațul de viteze „parc“.
  2. Așezați cricul sub vehicul, perpendicular pe sol și ridicați-l până la schimbarea de anvelope nu mai trebuie să suporte greutatea mașinii.
  3. După îndepărtarea jantei, deszăvorî roata să se schimbe și ridicați din nou cricul, de data aceasta până când anvelopa curata solul. Scoateți roata deteriorată.
  4. Înlocuiți roata deteriorată cu roata intactă și înșurubați piulițele cu mâna.
  5. Coborâți cricul până când anvelopa atinge solul fără a susține greutatea vehiculului și complet strângerea piulițelor cu cheia lug. Scoateți cricul din sub vehicul.

Dacă a trebuit să înlocuiți anvelopa deteriorată cu roata de rezervă a autovehiculului, pentru a instala o nouă anvelopă obișnuită cât mai curând posibil. pneuri de urgență pentru depanare roți și, prin urmare, nu au o viață, atâta timp cât anvelopele obișnuite.