Nu vă prindeți de gardă pe drumurile înghețate în această iarnă. Alegerea anvelopei de iarnă potrivite pentru vehiculul dvs. vă poate menține în siguranță atunci când condițiile rutiere devin nefavorabile. Dar cum să alegi?

Nu iei riscuri

De prea multe ori, șoferii neglijează anvelopele de iarnă până când se află pe un drum înghețat și periculos. Acești oameni sunt, de obicei, destul de ușor de observat: cel mai adesea sunt blocați pe marginea drumului.

  • În această iarnă, nu riscați și alegeți anvelope care vă vor ține pe drum și în afara șanțului.
4 anvelope de iarnă sunt mai bune decât 2

iarna nu este sezonul pentru a reduce colțurile, mai ales dacă siguranța dvs. este în joc

  • Deși este tentant să înlocuiți doar două din cele patru pneuri, tehnologia modernă a anvelopelor de iarnă face ca această practică să fie mai vulnerabilă decât orice altceva.
  • Înlocuirea celor patru anvelope vă va oferi un control mai bun și o tracțiune mai bună, ceea ce merită bine.
Cunoașteți clasamentul anvelopelor dvs.

Anvelopele de iarnă nu sunt la fel. În cercetarea dvs., veți dori să aflați despre sistemul de clasificare a anvelopelor pentru a vă asigura că faceți cea mai bună alegere.

Dar care sunt aceste clasamente și ce înseamnă ei? Veți avea nevoie să cunoașteți cel puțin trei dintre acestea:

  1. Capacitatea de încărcare:Capacitatea de încărcare a anvelopei este greutatea pe care o poate transporta. Anvelopele de iarnă nu ar trebui să indice o capacitate mai mică de încărcare decât anvelopele normale.
  2. Evaluarea vitezei:Un rating de mare viteză înseamnă că anvelopa va putea suporta viteze mai mari și condiții mai aspre decât dacă ar avea un rating mai mic. În concluzie, un rating mai mare este egal cu o performanță mai bună.
  3. Clasificarea uniformă a calității anvelopelor (UTQG):Această clasificare vă oferă o idee despre tracțiunea anvelopei, viteza de uzură admisă și capacitatea de a disipa căldura.

Cu o bună înțelegere a clasamentelor anvelopelor, vă va fi mai ușor să alegeți anvelopele potrivite pentru vehiculul dvs. Dacă incertitudinea persistă, luați sfatul mecanicului.

știu anvelopele de iarnă dezavantaje

Este important să se utilizeze anvelope de iarnă în condiții de gheață sau zăpadă, dar este la fel de important să se cunoască dezavantajele, inclusiv:

  • O pierdere de manevrabilitate:cu anvelope de iarnă, va trebui să conduci puțin mai atent decât de obicei.
  • Hard pe asfalt:anvelope de iarnă nu ar trebui să fie utilizate pe tot parcursul anului. În condiții normale de conducere, acestea pot deteriora drumul.
  • Rata de uzură mai mare:anvelope de iarnă uzură rapid, un alt motiv pentru care acestea nu ar trebui să fie desfășurate pe tot parcursul anului.

În ciuda acestor dezavantaje, anvelopele de iarnă folosite în mod corespunzător vă vor menține în siguranță pe drumurile proaste. Prin conducerea în siguranță și obținerea anvelopei de iarnă potrivite, asigurați-vă că nu vă aflați printre șoferii nefericiți care se află pe marginea drumului.