RV-urile trebuie să aibă roți adaptate la particularitățile lor. Aceste câteva piese vă vor ajuta să alegeți anvelopele potrivite.

Ce tip de vehicul de agrement aveți?

Pentru a obține anvelopele potrivite, trebuie mai întâi să determinați ce fel de vehicul este și să înțelegeți particularitățile sale. De fapt, există trei categorii principale de VR.

Categoria A:Această primă categorie de vehicule de agrement include RV-uri mari motorizate. În general, de dimensiunea unui autobuz, aceste motoare sunt deosebit de grele.

Categoria B:RV-urile din categoria B sunt cele mai mici vehicule de agrement. Acest tip de RV este ușor și economic. Este de obicei de 17 până la 19 metri lungime.

Categoria C:Vehiculele din această categorie se disting în principal de stilul lor, care este similar atât cu rulotele din clasa A, cât și cu caravanele mici din clasa B. Cabinele lor se extind adesea deasupra interiorului vehiculului. .

Prin identificarea categoriei care este legată de RV dvs., puteți alege mai bine tipul de anvelope care ar trebui instalate.

Alegerea anvelopelor potrivite

Există mai multe lucruri de luat în considerare la alegerea anvelopei potrivite pentru RV. Principalele aspecte pe care ar trebui să se bazeze alegerea dvs. sunt: ​​

  • Limita de greutate a anvelopei:Indicată în ghidul utilizatorului VR, sarcina ideală pentru anvelope este decisivă pentru că trebuie să poată susține vehiculul în timpul întregii călătorii.

Rețineți că dacă manualul de utilizare al autovehiculului recomandă adesea un anumit tip de pneu, adesea nu ia în considerare greutatea ocupanților și a bunurilor acestora.

  • Climatul în care veți călători:Când vă alegeți anvelopele, luați în considerare climatul în care veți călători și veți rămâne. Dacă conduceți în mijlocul verii sau intenționați să mergeți la o destinație fierbinte, verificați dacă există anvelope mai puternice, deoarece căldura poate provoca o uzură mai rapidă a pneurilor.

Rețineți că există anvelope destinate conducerii pe timp de iarnă, dar și pentru conducerea pe șosele inegale.

O problemă de siguranță

Un vehicul de agrement cu anvelope necorespunzătoare, pe lângă deteriorarea inutilă a RV, ar putea reprezenta un pericol pentru ocupanții săi.

Dacă anvelopele sunt prea mici sau nu suportă greutatea RV și a conținutului său, puteți supraîncărca. Dacă se întâmplă acest lucru, RV dvs. ar putea fi grav dezechilibrat, ceea ce ar crește riscul unui accident. De asemenea, o pneu sub presiune prea mare poate exploda.

Asigurați-vă că calculați greutatea RV, ocupanții și obiectele personale înainte de a alege anvelopele.