Aflați cum se depreciază mașina nouă în timp și de ce nu este atât de rău cum credeți.

Ce este o depreciere?

O depreciere este diferența dintre prețul plătit pentru o proprietate și suma pe care o obții când încerci să o schimbi sau să o vinzi. Indiferent dacă cumpărați o mașină nouă sau folosită, valoarea ei inevitabil începe să scadă din momentul în care o scoateți din parcarea comerciantului.

Cea mai mare depreciere are loc în primii trei-patru ani, la o rată medie de 15-20% pe an. Deși deprecierea este inevitabilă, acest lucru nu trebuie să vă sperie. Dimpotrivă, ar trebui să-l primiți cu brațele deschise.

  • Atunci când cumperi un nou televizor de 80 de inci, știind cât de mult va merita în câțiva ani este foarte secundar, deoarece în orice caz va fi întotdeauna mai puțin decât prețul pe care l-ai plătit. La urma urmei, este doar un bun bun pentru consumatori pe care probabil îl veți folosi numai pentru distracție, fie că vă uitați la ultimul meci de fotbal, fie că vizionați un film horror grozav.
  • Trebuie să luați aceeași abordare atunci când cumpărați o mașină nouă. Investiția într-o mașină nouă este un pic cam ca să investești în formare, să ai un dulap nou sau să ai timp pentru tine. Aceste investiții sunt făcute în speranța de a adăuga valoare - chiar capitală - la viața ta, dar ele nu se fac cu așteptările acelorași profituri ca și investirea în acțiuni sau în imobiliare.
  • În loc să căutați o rentabilitate a investiției pe care mașina dvs. nu o va putea oferi niciodată, arătați, în schimb, cum vă poate îmbogăți viața din punct de vedere personal.
De ce vehiculele noi pierd o valoare atât de repede

De îndată ce o mașină nouă părăsește parcul auto, acesta pierde aproximativ 11% din valoarea sa cu doar cinci kilometri. Vehiculele noi se depreciază într-un ritm foarte rapid în primii trei-patru ani, majoritatea semnificativ în primul an. Principalul motiv pentru aceasta este că mașina nu mai este considerată nouă. Când vindeți această mașină, piscina cumpărătorului este adesea limitată la dealeri - care vă vor oferi cel mai mic preț pe care l-ar putea obține în altă parte pentru aceeași mașină. Alți potențiali cumpărători sunt cumpărători de mașini - care, în majoritatea cazurilor, vor refuza să vă plătească prețul maxim pe care îl așteptați.

Aceasta nu înseamnă că o mașină second-hand care a fost deja amortizată în primul an este o alegere mai bună. În primul rând, presupunând că cumperi un model de un an, economisiți numai cele 17% pe care le-ați fi pierdut dacă ați cumpărat noul model. Chiar dacă o mașină de ocazie nu a fost folosită foarte mult, ea va avea deja câțiva kilometri pe oră, anul de garanție va expira și valoarea sa va continua să scadă. Cel puțin, această primă de amortizare, care corespunde pierderii de 17% suferite în primul an de proprietate al unei mașini noi, este compensată de câștigul unei anumite liniștii. Aveți piese noi, o garanție completă, o întreținere perfectă și o istorie necondiționată a vehiculului.

  • În timp ce există resurse accesibile pentru a vedea istoricul oricărui vehicul, nimic nu va fi niciodată la fel de sigur și de sigur că știți că sunteți prima persoană care conduce această mașină. Acest tip de confort este neprețuit.
Când deprecierea joacă un rol și când nu contează? Există anumite situații când căutați să cumpărați mașini în care deprecierea nu contează prea mult sau mai putin relevante. Când cumpărați o mașină nouă cu intenția de ao conduce până când aceasta este complet depășită (atâta timp cât poate dura), factorul de depreciere a valorii sale nu va avea importanță. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la valoarea unei mașini pe care nu ați intenționat să o vindeți în primul rând.

Un alt exemplu este dacă intenționezi să-l conduci dincolo de termenii împrumutului bancar. Dacă mașina este plătită integral și continuați să o conduceți fără să plătiți lunar, banii pe care îi economisiți pe plăți vor compensa mai mult decât deprecierea. Rata de depreciere scade în timp, cu o valoare reziduală stabilizând, în general, aproximativ 40%. Reducerile și reducerile de la constructori și dealeri reprezintă un alt mod de a economisi o mulțime de bani pe depreciere. Deoarece amortizarea începe la prețul de vânzare recomandat de producător (MSRP) și nu la prețul real pe care îl plătiți, puteți împiedica total deprecierea teribilă a primului an. Trebuie doar să reduceți prețul pe care îl așteptați să îl plătiți comerciantului cu 15% în comparație cu MSRP.

Acestea fiind spuse, există întotdeauna cazuri în care deprecierea este de mare importanță și este bine să le cunoaștem bine. Dacă intenționați să cumpărați pe termen foarte scurt de trei ani sau mai puțin, va trebui să așteptați o depreciere disproporționată a valorii monetare pe termen scurt. Dacă intenționați să vă păstrați vehiculul pentru o perioadă scurtă de timp (trei ani sau mai puțin), cea mai bună opțiune ar fi să închiriați o mașină nouă pentru o perioadă lungă de timp.

  • Luarea unui împrumut în avans poate fi, de asemenea, riscantă atunci când este vorba de depreciere. Dacă suma împrumutului dvs. este ridicată atunci când părăsiți distribuitorul, ați putea ajunge la ceea ce se numește împrumut în sens invers - un împrumut care depășește valoarea vehiculului. Acest lucru ar putea fi destul de catastrofal în cazul în care mașina dvs. devine deluroasă înainte de echilibrarea împrumutului. Acest tip de problemă poate fi eludată, totuși, prin polițe de asigurare care oferă o garanție de acoperire care protejează marja de creditare.
  • Cum să încetinești deprecierea
Acum ar trebui să ai o idee mai bună despre ce înseamnă deprecierea și mai ales de ce cumpărătorii de mașini noi nu ar trebui să se teamă de ea, ci mai degrabă să o adopte. O parte a acestei adopții implică învățarea pentru ao gestiona. Puteți încetini deprecierea chiar înainte de a cumpăra o mașină nouă mult timp după ce împrumutul a fost plătit. Iată câteva sfaturi practice despre cum să procedați:

Alegeți o marcă de autovehicule sigură, despre care se știe că are o pierdere foarte lentă de valoare.

  1. Evaluați caracteristicile mașinii, cum ar fi culoarea, care sunt cele mai populare printre vehiculele uzate și le includeți în decizia dvs. de a cumpăra o mașină nouă pentru a crește valoarea acesteia pentru a fi revândute
  2. Cumpărați mașină nouă la cel mai mic preț posibil în comparație cu MSRP pentru a compensa pierderea drastică în procente din primul an
  3. Urmați programul de întreținere a vizitelor și să păstreze toate dovezile de întreținere periodică