Când vă scoateți mașina nouă din parcare, distribuitorul dvs. vă poate oferi o carte de service.

Cu toate acestea, singura broșură de întreținere pe care trebuie să o urmați este cea care vă este dată de producătorul mașinii dvs. Manualul vehiculului dvs. conține programul de întreținere al producătorului.

Dealerii oferă de multe ori o broșură de întreținere pentru a vă face să faceți lucrări de întreținere inutile la domiciliu, desigur. Nu te lăsa păcălit!

  • Limita de benzină
  • În ciuda ce reclame postul de benzină ar fi crezut, foarte puține mașini au de fapt benzină scump cu un rating octanic ridicat.
Cele mai multe mașini clasice sunt proiectate să funcționeze perfect cu benzină mai ieftină (octanul 87).

Eliminați autocolantul de schimbare a uleiului

  • Serviciile de schimbare a uleiului vă încurajează să schimbați uleiul din mașină la fiecare 5000 km (3000 mile). Există chiar și autocolante pe parbriz pentru a vă reaminti data următoarei revizii.
În realitate, majoritatea mașinilor nu au nici o problemă de rulare de 12.000 de kilometri (7500 mile), fără golire, iar altele chiar le pot dubla.

Consultați manualul de utilizare a autovehiculului și întrebați producătorul ce este cu adevărat.

  • ține cont de presiunea în anvelope
  • Prin verificarea presiunii în anvelope în fiecare lună, puteți economisi o mulțime de bani pe facturile mecanicii.
Pasagerii și dvs. înșiși vor fi și mai siguri, cunoscând că anvelopele nu sunt suprapuse sau sub umflate pentru a împiedica pătrunderea acestora.

Presiunea slabă reduce, de asemenea, eficiența combustibilului în timp ce crește uzura frânelor și sistemelor de direcție.

  • Presiunea maximă a anvelopei este indicată pe peretele lateral. Multe mașini au, de asemenea, un număr și mai mare: presiunea sugerată a pneurilor indicată în ușa laterală a șoferului.
  • Nu distrugeți niciodată siguranța mașinii sau reparațiile. Cu toate acestea, există multe modalități prin care oamenii investesc bani în mașinile lor într-un mod suboptim. Utilizați acest ghid pentru a vă informa și a economisi bani.