lucru organism profesional pentru a repara urme de lovituri, zgârieturi sau aspect mat de pe masina ta poate fi costisitoare. Așa că, înainte de a vă grăbi într-un garaj, încercați aceste soluții ușoare acasă, care vă pot restabili demnitatea mașinii pentru foarte puțini bani.

Problemă: un panou al corpului este denaturat

Soluția 1Dați-i forma înapoi cu o cană de aspirație. O grămadă rotundă și netedă poate fi uneori reparată cu o cană de aspirație. Umpleți marginea aspiratorului, apoi apăsați centrul buzei. Detașați brusc și bomba va ieși (sperăm!).

Soluția 2În cazul în care bontul se află pe un panou plat, departe de margini sau zăbrele, utilizați un uscător și un cilindru de aer comprimat.

  1. Utilizați o bandă de mascare pentru a atașa o pătrată de folie de aluminiu la suprafața zdrobită. Aceasta va proteja pictura.
  2. Setați un uscător cu temperatură medie și folosiți-l pentru a încălzi metalul răsucite timp de un minut sau două. Opriți uscătorul.
  3. Luați imediat o cutie de aer comprimat (disponibilă la magazinele de computere pentru componentele de colectare a prafului) și țineți-o cu capul în jos, pentru a se pulveriza combustibilul rece. Pulverizați-o pe foaia care acoperă zona zdrobită. Modificările bruscă și bruscă a temperaturii pot să aducă lovitura.
Problemă: tampoanele mele crom devin Solution dim

verifica dacă suprafața de curățare este din oțel cromat sau crom din plastic placate (acoperite cu un strat subțire de crom un substrat de plastic). Vehiculele mai vechi pot avea bare de protecție din oțel cromate și oglinzi, în timp ce plasticul cromat este adesea folosit pentru detalii despre autovehicule mai moderne. Aplicați un magnet pe bara de protecție; dacă se lipeste, bara de protecție este din oțel cromat, în caz contrar este probabil din plastic.

  • Oțelul placat cu crom poate părea plictisit sau poate avea pete de rugină, dar poate fi restabilit lustruindu-l puternic cu vată de oțel # 0000.
  • Nu utilizați vată de oțel pe plasticul crom, frecați-l cu un amestec 2: 1 de oțet alb și apă sau folosiți un compus special conceput pentru lustruirea cromului.
Problema: farurile și stopurile mele sunt plictisitoare

SoluțiaStergeți-le complet cu pastă de dinți.

Problemă: aliaje și garniturile mele sunt plictisitoare

roți soluția de spălare pe săptămână poate preveni deteriorarea jante din aliaj, care se pot sparge din cauza prafului cald care vine de la plăcuțele de frână. Cu toate acestea, dacă este prea târziu pentru a evita problema, puteți restabili aliajele dvs. cu unul dintre compușii specializați disponibili în magazinele auto. Coperta exterioară din plastic negru în jurul ferestrelor și ușilor poate fi, de asemenea, returnată la finisarea originală cu tratamente chimice de astăzi.

Problemă: masina mea are zgârieturi adânci

Soluție Este posibil ca zgârieturi și cioburile care penetrează vopseaua masina de finisare nu pot fi eliminate prin lustruire. Dacă zgâriați zgârieturile cu unghie și se lipesc, va trebui să cumpărați un kit de retușare din magazinul dvs. și să urmați instrucțiunile. Pentru o potrivire exactă, găsiți numărul de cod al picturii dvs., de obicei este tipărit pe cadrul ușii ușii șoferului sau sub capotă. Unele magazine auto se pot potrivi cu o culoare de vopsea; dacă puteți, aduceți o parte detașabilă a mașinii (de exemplu, capacul de gaz).

Economisirea de bani prin reparația daunelor minore la mașina dvs. înseamnă mai mulți bani pentru gaz, deci de ce nu încercați aceste remedii rapide!