Cei mai mulți dintre noi folosesc spălătorii auto pentru confort, dar dacă periile lor rotative nu sunt bine întreținute, ei pot zgâria vopseaua. Curățarea manuală a mașinii dvs. vă va oferi rezultate mai bune și vă veți economisi bani.

Spălați fără zgâriere

Timpul necesar spălării unei mașini: 10 minute.

Aveți nevoie de:Sampon auto, furtun, perie moale, cârpe din microfibră, două găleți și o capsulă sau un prosop de uscare în relief.

  1. Parcați mașina într-un loc umbros - lumina directă a soarelui usucă apa în pete inofensive. Ștergeți șamponul auto-diluat nediluat pe toate zonele colorate, cum ar fi excrementele vechi de pasari, pentru a pretreat pete încăpățânașe.
  2. Spălați roțile înaintea corpului mașinii. Asigurați-vă că sunt reci, apoi udați-le cu apă dintr-un furtun. Aplicați un șampon auto cu o cârpă din microfibră și curățați cu o perie moale. Puteți folosi o periuță de dinți pentru a ajunge la crăpături mici. Clătiți cu apă.
  3. Umpleți complet autovehiculul cu furtunul. Umpleți o găleată cu șampon auto, amestecați în conformitate cu instrucțiunile producătorului și altul cu apă. Îndepărtați șamponul într-o spumă cu săpun. Nu fi tentat să utilizați lichidul normal de spălat - veți avea mai multe șanse de a obține pete de apă când mașina se usucă. Dati o cârpă în apa cu săpun și frecați mașina, începând cu acoperișul și coborând. Nu aplicați prea multă presiune pentru a evita zgârierea mașinii. Clătiți cârpa în găleata cu apă curată înainte de ao umple cu șampon - în acest fel, clătiți toate particulele mănușilor. Continuați să umeziți mașina cu furtunul - nu lăsați-l să se usuce în aer liber.
  4. Odată ce ați curățat întreaga suprafață a mașinii, clătiți bine cu furtunul.
  5. Uscați imediat mașina cu un prosop curat sau cu capră. Acest lucru va împiedica petele de apă.
  6. Bara de protecție cromată și-a pierdut strălucirea
Repoziționați-o cu o lână de oțel. Verificați dacă suprafața care urmează să fie curățată este oțel cromat sau plastic cromat (un substrat plastic acoperit cu un strat subțire de crom).

Mașinile mai vechi pot avea bare de protecție din oțel cromate și oglinzi, în timp ce plasticul cromat este adesea folosit pentru detalii cu privire la mai multe mașini moderne. Aplicați un magnet la bara de protecție. În cazul în care se lipeste, bara de protecție este din oțel cromat, în caz contrar este probabil din plastic.

  • Oțelul crom poate apărea plictisitoare sau au pete de rugină, dar poate fi restabilit prin lustruire puternic, cu o lână de oțel 0000.
  • Nu utilizați lână de oțel pe plastic cromat, freca cu un amestec 2-în-1 de oțet alb și apă, sau utilizați un compus special de lustruit pentru crom.