Nu noroc! Trebuie să trimiteți mașina la reparații. Portofelul dvs. se plânge deja. Câți bani vor fi necesari? Aflați cum puteți obține cel mai bun preț pentru reparațiile auto.

Cu excepția cazului în care sunteți un mecanic certificat, trimiterea mașinii la magazin este probabil o experiență stresantă și costisitoare. Vi se spune că nu aveți nevoie de un nou amortizor de zgomot, ci mai degrabă să reluați întregul sistem de evacuare. Este adevărul, întregul adevăr, nimic altceva decât adevărul? Încercăm să vă facem să cheltuiți mai mult?

Aceste sfaturi vă vor ajuta să obțineți cel mai bun preț pentru repararea mașinii.

Găsiți un atelier

Prima provocare: găsiți un mecanic competent și de încredere. Dacă ai unul, nu-l lăsa să meargă și să-l trateze ca pe un rege. Dacă nu, adresați-vă prietenilor și familiei recomandări. Puteți căuta un atelier specializat în brandingul vehiculului sau reparația acestuia. Accesați site-ul Better Business Bureau of Canada pentru a vedea lista atelierelor de lucru aprobate de Biroul Better Business și cele care au făcut obiectul plângerilor.

cumpărături comparative

Înainte de a vă decide, obține o estimare generală prin consultarea calculatorului practic pe site-ul Autobytel. Introduceți informațiile despre vehiculul dvs. și despre reparațiile necesare și veți avea o ofertă. Aceasta este o operație utilă când știți deja ce să faceți (schimbarea uleiului, plăcuțele de frână etc.). Rețineți că cotația apare în dolari SUA, dar veți avea o idee generală.

Aici aveți două sau trei piste fiabile. Conduceți la aceste ateliere pentru a solicita o ofertă scrisă. Fiecare atelier ar trebui să vă ofere o estimare detaliată a costului pieselor și a forței de muncă, fără a insista să semnați imediat un contract.

Comparați citate. Puneți întrebări. Când un atelier vă spune să reparați X, Y și Z, în timp ce altul nici măcar nu vorbi despre el, nu vă fie teamă să întrebați de ce. Dacă este posibil, arătați citatul concurentului.

Ați făcut reparația

Ați găsit atelierul la alegere. Totul arată bine, la locul de muncă! Informați atelierul bine că refuzați munca suplimentară care nu este inclusă în ofertă dacă nu ați fost de acord. Nu trebuie să vă surprindă costul reparațiilor pe care nu l-ați permis.

Ai avut un citat interesant, reparațiile se fac, te întorci pe drum în siguranță. Nu uitați să vă împărtășiți fericirea pe social media. Acesta este modul în care acest atelier va fi întotdeauna ocupat și mașina dvs. va beneficia în continuare de îngrijirea sa pentru mult timp!