filme de la Hollywood ar trebui să crezi că toate mașinile care au un accident de foc. Aceste incendii sunt relativ rare, dar pot apărea - nu numai în timpul accidentelor, dar și în cazul unor probleme mecanice sau electrice. Dacă doriți să evitați să vă confruntați cu această problemă personal, urmați aceste sfaturi pentru a evita sau a stinge un incendiu auto.

Întreținere este cea mai bună prevenire

Cel mai bun mod de a evita un incendiu auto este, probabil, de a avea vehiculul dvs. verificate în mod regulat. Mecanicii profesioniști pot identifica probleme - cum ar fi scurgerea lichidelor - înainte de a deveni probleme majore. Aceștia pot oferi și soluții și reparații.

  • Deși poate fi dificil să se facă față acestor probleme acum, o astfel de previziune vă poate salva de leziuni și leziuni viitoare.
Aveți grijă la ceea ce purtați

Tot ce conține lichide inflamabile, cum ar fi cositoarele de gazon sau fierăstraiele cu lanț, poate provoca un incendiu, deci fiți foarte atent atunci când transportați astfel de obiecte în vehiculul dumneavoastră. Dacă aveți nevoie pentru a transporta benzină, cum ar fi, de exemplu, în caz de urgență, asigurați-vă că este depozitat într-un recipient sigilat. Așezați recipientul în portbagaj și niciodată în interiorul mașinii.

  • Pentru a preveni vaporii nocivi de umplerea habitaclului mașinii, lăsați întotdeauna o fereastră deschisă pentru ventilație.
Au un stingător de incendiu în mașină

Un stingător de incendiu poate împiedica un mic foc să se transforme într-un dezastru imens. Căutați unul suficient de compact pentru a vă menține înăuntru, la îndemână. Vehiculul dvs. cu diferite riscuri de incendiu, cum ar fi benzina, uleiul, cablurile electrice și ambalajele, extinctorul dvs. trebuie să poată manipula fiecare.

  • Căutați un stingător de incendiu cu pulbere uscată, destinat utilizării pe categoriile A (țesături și hârtie), B (lichide inflamabile) și C (echipamente electrice).
Acordați atenție semnalelor de avertizare

Du-te în jurul mașinii de fiecare dată când realimentați. Pierderile de ulei și combustibil, probleme electrice, cabluri pierdute, siguranțe de ardere constantă sau modificări rapide ale temperaturii motorului și ale nivelului lichidului pot fi semne de avertizare a unui incendiu. Au rezolvat imediat aceste probleme.

În timpul unui incendiu de masina

În cazul în care mașina dvs. captura focul, părăsiți traficul și se îndreaptă spre o zonă lipsită de orice care ar putea lua foc, cum ar fi un umăr sau o parcare goală. Opriți mașina și opriți motorul. Lăsați vehiculul imediat.

  • Dacă flacăra este mică, încercați să utilizați stingătorul dvs. de incendiu. În caz contrar, țineți departe de flăcări, la cel puțin 30 de metri distanță. Păstrați traficul departe de vehiculul dvs. Apelați serviciul local de urgență și așteptați să ajungă la ajutor.