auto Știi că ștergătoarele prea vechi pot zgâria de parbrizul mașină? Învățați să vă protejați parbrizul de deteriorare. Aceste sfaturi simple și trucuri vă vor ajuta să evitați cele mai multe zgârieturi și să vă păstrați parbrizul în formă bună.

Începeți cu un parbriz curat
  • Dacă parbrizul dvs. este într-adevăr murdar, asistați ștergătoarele prin curățarea cu o cârpă. Acest lucru va împiedica lamele ștergătoarelor să tragă particule de praf prin parbriz. L-ar putea zgâria!
  • Când opriți pentru carburant, obișnuiți-vă să spălați parbrizul și să ștergeți lamele ștergătoarelor. Această acțiune simplă va reduce foarte mult riscul zgârieturilor de pe parbrizul mașinii.
Ștergătoarele de parbriz trebuie activate doar pe un parbriz umed.

Nu este recomandabil să activați ștergătoarele pe un parbriz uscat, mai ales dacă este murdar.

  • Asigurați-vă că există suficientă umiditate în parbriz înainte de apăsarea butonului ștergătoarelor de parbriz.
Lichidul ștergătorul rezervor trebuie să fie

complete pentru a se asigura că nu activați ștergătoarele de parbriz pe un parbriz uscat, asigurați-vă că ștergătorul rezervorul de lichid este plin.

  • Verificați frecvent nivelul lichidului, în special în timpul anotimpurilor în care ștergătoarele sunt utilizate în mod constant.
Verificați lamele ștergătoarelor și înlocuiți repede cuțitele uzate

Ștergătoarele trebuie să-și facă munca și, prin urmare, se uzează.

  • Pentru a evita zgârierea parbrizului, ar trebui să verificați în mod regulat lamele ștergătoarelor pentru a vă asigura că acestea sunt în stare bună de funcționare. În caz contrar, înlocuiți-le.
  • Lamele ștergătoarelor sunt disponibile la magazinele de piese auto și în multe supermarkete. Aceasta este o operație de reparare foarte simplă.
Parbrizul meu este zgâriat. Ce sa fac?

Dacă există zgârieturi neglijabile, este posibil să le puteți șterge singur.

  • Încercați un produs acrilic pentru a îndepărta zgârieturile sau pentru a lustrui sticla cu oxid de ceriu. Aceste produse sunt disponibile într-un magazin de sticlă sau online.
Când să consultați un profesionist?

Dacă zgârieturile de pe parbriz este adâncă, până la punctul de agățat unghiilor prin degetul pe ea, ar trebui să ceară avizul unui profesionist într-un atelier de reparații auto din sticlă.

  • Acest tip de zgârieturi va necesita probabil înlocuirea completă a parbrizului.
  • Chiar dacă este o operațiune costisitoare, este esențială pentru siguranța rutieră.

Ai grijă de mașina ta și ai grijă de tine!