Din cauza preocupărilor legate de mediu și a costului ridicat al gazelor, modurile electrice de transport devin din ce în ce mai populare în toată Canada. Scuterele electrice sunt accesibile, practice și elegante, și au devenit un mijloc popular de a vă deplasa.

În calitate de proprietar și șofer al unui e-scuter, singurul lucru pe care trebuie să-l amintiți este cum să-l reîncărcați. Înainte de a conduce un scuter electric, mai întâi învăța cum este alimentat.

Verificați dacă bateria este scăzută.

Fiecare scuter este diferit, dar toate au o modalitate de a vă avertiza dacă bateria este scăzută. În general, este o lumină roșie sau o lumină roșie intermitentă. Când se întâmplă acest lucru, este imperativ să găsiți o priză electrică pentru a încărca imediat e-scuterul.

  • Cele mai multe scutere electrice pot călători între 40 și 70 km, în funcție de tipul de baterie. De exemplu, bateriile de 48 de volți cu 20 de amperi au o durată mai mică de 48 de volți în 14 amperi. Rețineți distanța pe care o călătoriți pentru a afla când să vă reîncărcați și planificați călătoriile în consecință.
Conectați scuterul la o priză

Scuterele au un port pentru a conecta încărcătorul direct la baterie. În primul rând, conectați încărcătorul la o priză de perete; apoi conectați încărcătorul la bateria scuterelor. În general, indicatorul LED al bateriei scuterului va deveni roșu sau va clipi roșu în timpul încărcării. Este foarte important să așteptați până când lumina este complet verde, deoarece o baterie încărcată parțial poate deteriora sau afecta viața sa. O încărcare completă durează între trei și șase ore sau mai mult.

  • Nu lăsați acumulatorul încărcat mai mult de 10 până la 15 ore, deoarece acest lucru poate avea și un impact negativ asupra duratei de viață a bateriei. Când îl deconectați, deconectați mai întâi încărcătorul de la scuter și apoi priza de perete.
Câteva sfaturi pentru menținerea bateriei

Asigurați-vă că tensiunea încărcătorului este potrivită pentru scuter. Consultați manualul producătorului scuterului dvs. electric pentru informații mai specifice. O prea mare tensiune poate scurta bateria scuterului. Dacă depozitați scuterul, încărcați bateria cel puțin o dată sau de două ori pe lună, deoarece o încărcare de rutină vă va ajuta să vă asigurați că bateria va funcționa la maxim atunci când o utilizați din nou și din nou. De asemenea, este recomandat să încărcați complet bateria în fiecare noapte.

  • Dacă trebuie să înlocuiți o baterie sau un încărcător, încercați să găsiți exact același model ca cel original. Bateriile și încărcătoarele concepute pentru a se potrivi mai mult și pentru a funcționa mai bine.

Reîncărcarea unui e-scuter este relativ simplă. Cu toate acestea, trebuie să acordați atenție anumitor puncte și, dacă o utilizați în fiecare zi, este necesară o taxă zilnică. Îngrijind bateria în fiecare zi, veți profita la maximum de durata de viață.