scutere electrice sunt accesibile și oferă confort și stil. Iată câteva sfaturi utile pentru încărcarea scuterelor electrice și pentru îngrijirea bateriei. Verifiez 1. Verificați dacă bateria este scăzută

Fiecare scooter este diferit, dar toate au o modalitate de a vă avertiza dacă bateria este scăzută. În general, este o lumină roșie sau o lumină roșie intermitentă.

Când se întâmplă acest lucru, este imperativ să găsiți o priză electrică pentru a încărca imediat scuterul.

  • Cele mai multe scutere electrice pot opera de la 40 la 70 km cu o singură încărcare. Cu toate acestea, aceasta variază în funcție de tipul de baterie - de exemplu, 48 volți - bateriile de 20 Ah pot merge mai departe decât cele de 48 volți - 14 amperi.
  • Scrieți distanța pe care o călătoriți pentru a afla când va trebui să vă reîncărcați și să vă planificați călătoriile în consecință. Br 2. Introduceți scuterul într-o priză
  • Scuterele au un port pentru a conecta încărcătorul direct la baterie: conectați încărcătorul la o priză de perete, apoi conectați încărcătorul la bateria scuterului.
În general, LED-ul bateriei de pe scuter va deveni roșu sau clipește roșu în timpul încărcării. Este foarte important să așteptați până când lumina este complet verde, deoarece o baterie încărcată parțial poate deteriora sau afecta viața sa.

O încărcare completă durează trei până la șase ore sau mai mult. Nu lăsați acumulatorul încărcat mai mult de 10 sau 15 ore, deoarece acest lucru poate avea și un impact negativ asupra duratei de viață a bateriei.

  • Când deconectați, deconectați mai întâi încărcătorul de la scuter și apoi priza de perete. Întreținere 3. Îngrijirea bateriei
  • Asigurați-vă că tensiunea încărcătorului este potrivită pentru scuter. Consultați manualul producătorului scuterului dvs. electric pentru informații mai specifice. O prea mare tensiune poate scurta bateria scuterului.
  • Dacă stocați scuterul, încărcați bateria cel puțin o dată sau de două ori pe lună, deoarece o încărcare de rutină vă va ajuta să vă asigurați că bateria va funcționa la maxim atunci când o utilizați din nou și din nou.
De asemenea, este recomandabil să încărcați complet bateria în fiecare noapte.

Dacă trebuie să înlocuiți o baterie sau un încărcător, încercați să găsiți exact același model ca cel original. Bateriile și încărcătoarele concepute pentru a se potrivi mai mult și pentru a funcționa mai bine.

  • Încărcarea unui scuter electric este relativ simplă. Îngrijind bateria scuterului în fiecare zi și urmând procedurile de încărcare recomandate, veți putea să vă bucurați de durata maximă de viață.