antigel drept nu se face prin compararea culorii dumneavoastră antigel vechi, care noi. Antigelul trebuie proiectat special pentru motorul automobilului. Sfaturile care urmează vă vor ajuta să alegeți un antigel adecvat pentru vehiculul dvs. atunci când mercurul coboară.

Tipurile de antigel

Cele mai multe antigel sunt de fapt un amestec de antigel și lichid de răcire. Automakers proiecta motoare cu un tip de antigel in minte. De aceea este important să consultați ghidul proprietarului dvs. pentru a găsi dreptul de antigel pentru vehiculul dumneavoastră.

  • Tehnologia anorganică a acidului (IAT):Cele mai multe mașini construite înainte de 1990 utilizează IAT. Acest antigel conține silicați și fosfați care ajută la prevenirea coroziunii metalice. Antigelul IAT este, prin urmare, un agent de răcire eficient. Cu toate că, în mod natural, culoare deschisă, antigelul IAT este vopsit cu verde deschis pentru a fi ușor de identificat.
  • Tehnologie cu acid organic (OAT):GM, automobilele Volkswagen, Honda și Toyota folosesc anti-îngheț OAT. Nu conține inhibitori de coroziune, cum ar fi antigelul IAT, deoarece este utilizat în motoare cu radiatoare de aluminiu. Acest antigel are o durată mai lungă și este disponibil într-o gamă de culori, de la verde la roșu. Trebuie să fie golit la fiecare 240.000 km.
  • Tehnologia hibridă a acidului organic(HOAT):acest tip de antigel utilizează aceiași compuși ca antigelul OAT; prin urmare, durează mai mult decât antigelul IAT. Se adaugă nitrați și silicați pentru a preveni coroziunea. Majoritatea producătorilor de automobile din Asia și Europa și noile modele Chrysler utilizează antigel pentru HOAT. Este de obicei galben sau portocaliu și trebuie golit la fiecare 240.000 km.
Sfaturi pentru folosirea antigelului
  • Niciodată nu completați cu un alt antigel.
  • Nu amestecați două tipuri de antigel.
  • Scurgeți vechiul antigel înainte de a utiliza un alt tip de antigel.
  • Antigelul dvs. poate fi amestecat numai cu apă pentru al face mai puțin vâscos și mai eficient. Compușii utilizați în antigel sunt foarte sensibili. Aceștia pot reacționa cu orice substanță chimică prezentă în apă. De aceea folosiți apă distilată pentru rezultate optime.
  • Nu folosiți niciodată anti-îngheț HOAT sau OAT la vehicule mai vechi care au fost operate cu antigel IAT. Acest lucru poate deteriora motorul.
Factorii care să ia în considerare atunci când cumpără antigel

Luați în considerare acești factori suplimentari atunci când achiziționează antigel

  • Propilen glicol sau etilen glicol: antigeleste fabricat din propilenglicol și etilenglicol. Propylen Glycol transferă căldura cu o mai mică eficiență. În consecință, este necesară o cantitate mai mare pentru a obține temperaturi mai scăzute de îngheț. Cu toate acestea, este mai vâscos și mai puțin toxic decât etilenglicolul. Etilenglicolul este mai eficient și este prezent în antigel la o temperatură mai scăzută a gelului. Cu toate acestea, este foarte toxic și poate irita pielea.
  • Motorul pe benzină sau diesel:Motoarele diesel necesită un antigel special care conține aditivi suplimentari de răcire (SCA) pentru a preveni coroziunea pereților cilindrilor. De asemenea, SCA ajută la neutralizarea acizilor și la prelungirea duratei de viață a motorului diesel.

Alegerea corectă a antigelului trebuie să fie făcută în funcție de producătorul mașinii dvs., tipul de motor cu care este echipat și temperatura. Utilizați întotdeauna un antigel pentru o temperatură mult mai scăzută decât regiunea dvs. În cele din urmă, nu amestecați niciodată două antigeluri.