Există mai multe tipuri de remorci. Fiecare dintre ele având funcția proprie, particularitățile anvelopelor lor nu vor fi aceleași.

Tipul remorcii

Pentru a determina ce tip de anvelopă este potrivit pentru dvs., trebuie mai întâi să identificați ce categorie de remorcă vă este asociată.

În general, remorcile obișnuite vândute pe piață au pneuri deosebit de rezistente, capabile să suporte încărcături mai grele, menținând în același timp o maleabilitate care le permite să se căsătorească cu neregularitățile drumului fără a se rupe. Cu toate acestea, unele tipuri de remorci sunt supuse unor condiții speciale care necesită anvelope foarte specifice.

Acesta este cazul, printre altele, remorci cu barca. Deoarece aceste pneuri vor trebui sa ofere o buna performanta in apa, atunci cand descarca barca, vor trebui sa indeplineasca anumite criterii distinctive. De exemplu, banda lor de rulare va trebui să asigure o bună tracțiune când este scufundată.

Alegerea anvelopelor

Când alegeți anvelopele dvs., țineți cont de recomandările producătorului remorcii. Veți avea nevoie să vă asigurați că obțineți anvelope care au aceeași dimensiune ca cea prescrisă. Apoi, știți ce fel de încărcătură va purta remorca și asigurați-vă că anvelopele pot susține o astfel de greutate.

Vă rugăm să rețineți că, deoarece anvelopele pentru remorci sunt specifice, mecanicul de mașină poate să nu le aibă în stoc și trebuie să le comandă direct de la furnizorul lor. În acest caz, așteptați o întârziere înainte de livrare. Deseori verificarea stării anvelopei vă va împiedica să vă prindeți cu garda cu câteva ore înainte de utilizarea dorită a remorcii.

Îngrijirea în viață și anvelopele

Durata de viață a unui pneu variază de la trei la cinci ani. În funcție de modul în care le folosiți, anvelopele se pot purta mai repede sau pot dura mai mult. Tractarea la mare viteză și căldura consumă anvelopele mai mult. De aceea, experții recomandă depozitarea remorcii într-un loc răcoros și umbros între utilizări.

De asemenea, atunci când depozitați remorca pentru o perioadă lungă de timp sau pentru un sezon întreg, asigurați-vă că ridicați remorca cu blocuri pentru a preveni cântărirea inutilă a anvelopei în permanență. Acest lucru le va spori considerabil viața.

În sfârșit, nu uitați să verificați rulmenții roților. Deși rulmenții nu sunt direct în anvelopă, ele afectează performanța. De fapt, dacă lagărele nu sunt suficient de lubrifiate sau sunt defecte, ele pot provoca creșterea presiunii aerului în anvelope și, prin urmare, le pot deteriora. Prin urmare, este important să verificați periodic starea acestei părți a roții.