Problemele mașinii pot duce la pericole neașteptate. Pregătiți-vă cu aceste sfaturi practice și găsiți cea mai bună modalitate de a repara o puncție și o blocare înghețată.

Verificați starea anvelopelor dvs.

Controlați anvelopele în mod regulat și cu atenție. Asigurați-vă că frâna de mână este bine strânsă înainte de pornire. ◊ Verificați tăieturile, loviturile și obiectele străine, cum ar fi unghiile sau așchii de sticlă.

  • Verificați adâncimea sculpturilor. Trebuie să fie mai mult de 1,6 milimetri (1/16 țoli) pe o bandă continuă în jurul centrului, pe mai mult de trei sferturi din lățimea anvelopei. Dincolo de aceasta, anvelopa trebuie înlocuită. Producătorii aruncă de multe ori "bare de rulare" la 1,6 milimetri (1/16 inch).
  • În cazul în care banda de rulare este uzată până la bare, înlocuiți anvelopa. În absența barelor, achiziționați și utilizați un indicator de adâncime a benzii de rulare.
  • Gestionarea unei perforări
Dacă o anvelopă frontală explodează,
  • nu frânați pentru a împiedica masina să tragă puternic în lateral. Lăsați mașina să încetinească în mod natural, dacă este posibil. Manevra pentru a contracara tragerea anvelopelor de spargere și pentru a vă deplasa pe marginea drumului dacă o puteți face în siguranță. Încercați să vă opriți pe teren greu unde puteți schimba anvelopa.În cazul în care un spate pneu sparge,
  • frana ușor ca este necesar, dar nu prea brusc pentru a evita pierderea controlului asupra vehiculului. Pregătiți-vă să vă simțiți înapoi înapoi. Păstrați o prindere fermă pe volan pentru a menține o cale dreaptă. Deplasați-vă o viteză pentru a încetini mașina și pentru a parca.Cum să dezgheți o mașină de blocare?
Dacă mașina este acasă, înmuiați un burete sau o cârpă în apă caldă și aplicați-o la încuietoare.
  • Departe de casă sau de friguri extreme, încălziți ușor cheia ușii cu o brichetă și introduceți-o în încuietoare pentru a se dezgheța din interior.
  • Dacă nu aveți altă opțiune, puneți-vă mâna pe blocare timp de un minut sau două: căldura palmei dvs. poate face truc.
  • Nu face acest lucru cu mâinile goale,
  • pentru că vă puteți îngheța mâna pe ușă. Încercați cu o mănușă de lână sau cu o bucată de pânză introdusă între mâna dvs. și metalul rece.Amintiți-vă că dacă blocarea este înghețată, ușile pot fi înghețate. Evitați să scuturați ușa pentru a încerca să o deschideți sau să forțați ușa pasagerului din interior, deoarece aceasta ar putea deteriora garniturile.
  • Aceste sfaturi pot fi utile în situații de urgență. Nu le uitați data viitoare când vă confruntați cu o problemă cu mașina sau blocați anvelopele și acționați repede pentru a rezolva problema!