Ca un autoturist, știi că reparația pictura organism este una dintre cele mai importante reparații. Iată cum să triumfați.
Fie că mașina este în formă rea, fie că e timpul să-i schimbăm aspectul. O nouă pictură pe mașina dvs. poate fi una dintre cele mai importante lucruri de făcut - la fel ca schimbarea culorii părului tău!

Dacă decideți să vă ocupați de această sarcină, știți că aveți nevoie de răbdare, de know-how, de echipamentul potrivit și de condițiile corecte. Acestea fiind spuse, este mai bine să cunoașteți elementele de bază ale procesului de a picta un corp pentru a ști ce să caute dacă decideți să angajați profesioniști.

Lucrați în condiții bune

Dacă este posibil, lucrați în interior - în garaj, de exemplu - pentru a vă proteja mașina de condițiile meteorologice, de praf etc. Chiar și într-un garaj, unii pictori de corp construiesc o cabină de pictura temporară care protejează mai bine munca lor.

Spațiul de lucru trebuie să fie ...
  • Curățenie -Fără murdărie, praf și alte elemente care pot adera la vopsea și să dea un finisaj neuniform;
  • Umiditate uscată și scăzută -Pentru a preveni rugina și probleme de la aplicarea vopselei;
  • În mod corespunzător ventilate -Deoarece vopseaua corporală și substanțele chimice pot fi dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră.
Pregătiți-vă cu grijă

Purtați ochelari de protecție și o mască de față. Sapați caroseria folosind o mașină de șlefuit electrică sau cu aer, echipată cu șmirghel 1200 și șmirghel de șlefuit de 2000. Continuați cu gesturi circulare. Va trebui să ștergeți golurile și unghiurile cu mâna. Dacă este posibil, spargeți întregul corp pe metalul gol, dându-i o fină netedă și uniformă. O cârpă curată și un diluant de vopsea vor îndepărta praful.

Poate fi necesar să folosiți un material de umplere pentru a netezi suprafețele și pentru a le pregăti pentru pictura.

Amintiți-vă că nu puteți repara peste rugina: vopseaua va forma blistere și rugina va continua munca. Decuparea zonelor ruginite și înlocuirea panourilor sunt cel mai bine lăsate de constructori profesioniști. Dar rugina ușoară poate fi supusă unui tratament chimic sub formă de lichide sau geluri de pulverizare. Acestea pot opri oxidarea și pot preveni deteriorarea stării corpului.

Pregătiți grundul

Protejați zonele de vopsit prin mascarea acestora cu bandă de mascare, hârtie artizanală, ziar sau foi de plastic.

Apoi diluează grundul cu un diluant în proporțiile prezentate în instrucțiunile de vopsire. Datorită grundului, vopseaua va adera la panourile caroseriei. Grundul le protejează de aceleași vopsele care le pot oxida dacă sunt aplicate pe foaie.

Luați un pistol de vopsea pentru rezervor sau un pistol de joasă presiune, care necesită mai puțină presiune și mai puțină vopsea decât prima) pentru aplicarea primerului în straturi uniforme - până la două sau trei straturi - și acoperiți complet suprafața.

Nisip ușor de suprafață pentru a obține un finisaj neted. Ștergeți.

Acesta este timpul

Diluați vopseaua cu un diluant în proporțiile recomandate. Sprayați caroseria cu mișcări orizontale. Țineți pistolul de pulverizare aproximativ 15 centimetri (6 inci) de corp. Aplicați trei sau patru straturi de vopsea. Lăsați-l să se usuce pentru timpul recomandat de marca de vopsea. Înainte de finisarea cu stratul final, îndepărtați resturile de pulbere cu șmirghel. Ștergeți cu o cârpă curată.

Aplicați acum un lac clar. Nu îndepărtați banda de mascare până când stratul transparent nu este uscat. După uscare, inspectați caroseria pentru eventuale rupturi sau imperfecțiuni și sablare. Sprayați vopseaua înapoi pe aceste zone.

Folosind o piele de capră, lustruiți mașina până când strălucește ca bijuteria care este în ochii voștri.