Este posibil să nu fiți în frigul rece din ianuarie în Val-d'Or sau în sauna de un Montreal din iulie, dar trebuie să vă pregătiți bateria mașinii pentru temperaturi extreme în Quebec.

Temperaturile extreme și bateria mașinii

Bateria mașinii dvs. a fost foarte bine controlată în timpul ultimei dvs. întrețineri regulate. Nu lăsați lumina sau radioul toată ziua în timp ce lucrați. Deci, de ce nu există nici măcar o scânteie atunci când rotiți cheia în contact?

Verificați temperatura. Împușcat împotriva unei friguri record din Chicoutimi? Din suflare, în prima zi a celei mai fierbinți veri de la Gaspé? De asemenea, bateria dvs. suferă, se scurge și are nevoie de un impuls. Oriunde locuiți sau călătoriți în Quebec, dumneavoastră și bateria dvs., ocazional, ar trebui să reziste temperaturilor extreme.

Înainte de a obține o tăcere moartă în loc de a auzi motorul dvs. purring, aici sunt câteva sfaturi pentru a prelungi durata de viață a bateriei.

Bateria se poate aprinde la vreme rece

Temperaturile mult mai mici decât înghețarea înseamnă o moarte sigură pentru orice baterie? Nu v-ar plăcea să vă simțiți bine să aveți o baterie de mașină construită pentru a rezista acestor dimineți de iarnă reci? S-ar putea să nu trebuiască să conduci la Sept-Îles când este -43 ° C, dar aici sunt câteva lucruri importante de căutat într-o baterie bună.Adresați-vă mecanicului sau tehnicienilor la magazinul de piese auto pentru amperi de pornire la rece - CCA (Cold Start Amps), amplasat pe eticheta bateriei. Ei vă spun cât de multă temperatură poate merge, astfel încât acumulatorul să pornească din nou.Trebuie să te îndrepți spre cea mai mare CCA de care ai nevoie. Regula de bază: 700 CCA înseamnă că bateria pornește la -17 ° C. Măsurați cât de departe doriți să mergeți de acolo.

  • Un tehnician de mașini va trebui să găsească aceste informații pentru dvs., dar, de asemenea, verificați capacitatea de rezervă a unei baterii. Aceasta vă arată cât timp mașina dvs. poate funcționa pe curentul bateriei dacă alternatorul nu reușește. Încă o dată, cu cât este mai mare capacitatea, cu atât mai bine.
  • Poate bateria mașinii să moară de căldură?
  • Destul de simplu: da. Nu simțiți nici o energie la 35 ° C sau mai mare și este aceeași pentru bateria dvs. De fapt, căldura vă poate ucide bateria mai repede decât frigul. Vestea bună este că locuiți în Quebec și nu aveți nevoie de o baterie care să reziste la vremea caldă pe tot parcursul anului. Voici Dar aici sunt câteva sfaturi pentru a vă putea baza pe bateria dvs. în timpul vremii fierbinți:
Utilizați o temperatură extremă a bateriei cu o garanție bună - doi ani.

Cumpărați o baterie cu un rezervor adânc.

Achiziționați o baterie anti-coroziune sau curățați în mod regulat bateria.

  • Inspectați-vă periodic bateria și verificați încărcarea.
  • Adresați-vă mecanicului să încarce bateria sau să o faceți singur cu un încărcător de baterie.
  • Ești încă blocat cu o baterie moartă? Solicitați ajutor!
  • Stii cum sa cresti in siguranta bateria? Excelent! Dacă aveți un kit de pornire de urgență în mașină, nu va trebui să găsiți un conducător auto prietenos care să împărtășească cu dvs. curentul bateriei. Nici măcar nu știți unde sunt atașate cablurile? Rămâi în siguranță. Sunați serviciul de asistență rutieră pentru o încărcare a bateriei.