reparații auto Având grijă de centura de sincronizare, puteți evita costurile mari de reparații de pe masina ta dupa aceea. Pentru a afla cum, continuați să citiți.

Motorul are nevoie de centura de sincronizare

Ce este o curea de sincronizare pe o masina, camion sau SUV? Când efectuați lucrări de service și reparații, asigurați-vă că verificați cureaua de distribuție. De ce? Numele ei înseamnă totul: ea conduce toate părțile motorului împreună și la momentul potrivit.

Cureaua de distribuție conectează arborele cotit la arborele cu came al motorului mașinii. Gândiți-vă la aceasta ca la un transportor circular, perfect sincronizat, care furnizează copacului energia produsă de motor. Îți întoarce roțile. Dacă cureaua de transmisie alunecă sau se rupe, motorul poate fi de asemenea deteriorat.

Nu uitați cureaua de transmisie ... la fiecare 80.000 km

Este făcută din cauciuc durabil, rezistent la căldură. Prin urmare, este capabilă să reziste la munca constantă la care este rugată, într-o anumită măsură. Cereți mecanicului să verifice centura de antrenare a autovehiculului dvs. în timpul întreținerii regulate a mașinii.

Dacă dețineți o mașină mai nouă, luați în considerare schimbarea centurii de transmisie la fiecare 80000 până la 160000 km, la fiecare cinci până la opt ani. Mecanicul tău vă va anunța, precum și manualul proprietarului pentru modelul și modelul de vehicul.

Ce s-ar putea întâmpla dacă uitați să schimbați centura?

Vigilanța rămâne cea mai bună cale de a continua în prezența unei centuri de transmisie uzate. Poate că nu vă poate oferi semne de avertizare bine definite. Se poate rupe pur și simplu. În acest caz, motorul se oprește pur și simplu oriunde te afli, ceea ce poate fi foarte periculos.

Salvați-vă de reparații extrem de costisitoare ale motorului, inclusiv pistoane, supape, cilindri, arbori cu came și multe altele. Cumpărați o nouă curea de transmisie. Pentru 500-1000 $ pentru o bucată și forță de muncă (în funcție de modelul și modelul vehiculului), puteți evita o situație potențial dezastruoasă.

Cum să verificați când să verificați cureaua de transmisie?

S-ar putea să fiți destul de norocoși să primiți semne de avertizare ale curelei de transmisie defectuoasă. Vedeți mecanicul dvs. cât mai curând posibil în prezența uneia dintre aceste probleme:

  • Fumele de evacuare exagerate din cauza turației motorului;
  • Motor dificil de a porni, mai ales dacă kilometrajul este ridicat;
  • Mașina este fierbinte și motorul se scurge pe cureaua de transmisie;
  • Mașina este agitată deoarece temporizarea motorului este complet necorespunzătoare.
Începeți prin a merge la un magazin de reparații auto reputate

Nu unelte, nici o experiență de instalare camera de motor și nici o idee ce înseamnă un tensionator? Înlocuirea unei curele de transmisie nu este un proiect de mașină în zona dvs. În loc să vă odihniți, relaxați-vă și permiteți-vă tehnicianului să se ocupe de centura de acționare a mașinii.