Anvelopele vehiculului terestru afectează performanțele sale. Aceste sfaturi vă vor ajuta să determinați anvelopele potrivite pentru ATV.

Utilizarea vehiculului

Setul de anvelope pe care îl alegeți ar trebui să vă permită să profitați la maximum de vehiculul dumneavoastră. Înainte de a începe să aflați despre tipurile de pneuri existente, scrieți activitățile pe care intenționați să le faceți cu ATV-ul dvs.

În primul rând, întrebați-vă la ce oră a anului veți folosi ATV-ul cel mai mult. Dacă îl folosiți mai mult în timpul iernii, unele anvelope sunt special concepute pentru a îmbunătăți tracțiunea pe zăpadă sau pe gheață.

Cu toate acestea, dacă intenționați să conduceți vehiculul în sezoane mai calde, ar trebui să obțineți anvelope care se potrivesc cu tipul de sol pe care îl veți conduce. Există tipuri de anvelope potrivite pentru terenul nisipos și murdar, dar și pentru drumeții în poteci de murdărie. Pe de altă parte, unele anvelope sunt mai potrivite pentru conducere sportivă sau curse.

Alegerea dimensiunii potrivite

Alegerea pneurilor pentru ATV este complicată deoarece există mai multe tipuri. Printre altele, va trebui să determinați cât de mari vor fi anvelopele în funcție de modelul vehiculului pe care îl aveți.

Dacă anvelopele dvs. ATV sunt prea mari sau prea mici, puteți deteriora transmisia motorului. În plus, anvelopele de dimensiuni nepotrivite pentru vehicul ar putea afecta capacitatea lor de frânare.

Pe lângă diametrul pneurilor, ar trebui să acordați o atenție deosebită lățimii acestora. De fapt, terenul pe care îl veți folosi ATV-ul determină dimensiunea ideală a pneurilor pe care ar trebui să o obțineți. Anvelopele mai mari vor fi preferate pentru a conduce pe zăpadă sau nisip, în timp ce anvelopele mai înguste vor fi folosite pentru a merge în noroi.

Rețineți că dimensiunile de care aveți nevoie sunt indicate pe partea anvelopelor. De asemenea, mai multe chitanțe sunt disponibile de la furnizori și online pentru a vă ajuta să înțelegeți semnificația fiecărei litere și număr pe anvelope.

Specificațiile anvelopelor

Fiecare model de pneu are propriile sale particularități. Când cumpărați, aflați mai multe despre:

  • Numărul de straturi:Straturile sunt straturi care se găsesc sub suprafața pneului. Fabricate din nailon sau cauciuc, ele întăresc anvelopa și o fac mai rezistentă la impact. Anvelopele pot avea două, patru, șase sau opt straturi dispuse radial sau sub un unghi.
  • Modelul benzii de rulare:Motivul pentru care vedem anvelopele este direct legat de utilizarea pe care doriți să o faceți pentru ATV. De exemplu, cu cât este mai mare unghiul benzilor texturate pe suprafața exterioară a pneului, cu atât mai bine puteți controla conducerea pe terenul noroios.