Începerea unei afaceri implică întotdeauna un anumit nivel de risc. Trucul este de a minimiza acest risc și de a optimiza șansele de succes cât mai mult posibil. Un plan de afaceri care începe cu o cercetare atentă și se încheie cu un plan de marketing complet este cel mai bun mod de a asigura succesul afacerii dvs. pe termen scurt și lung. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă scrieți un plan de afaceri solid care va reduce la minimum riscul și va îmbunătăți șansele de succes pentru afacerea dvs.

Face unele cercetări

Unul dintre factorii cei mai importanți în planul dvs. de afaceri este de a face unele cercetări. Înainte de a începe afacerea dvs. pe piață, trebuie să știți ce produse și servicii clienții dvs. caută, cât de mult să le oferiți și cum vă simțiți în legătură cu competiția.

 • Efectuați o cercetare de piață eficientă pentru a răspunde la aceste întrebări și asigurați-vă că aveți informațiile de care aveți nevoie pentru a reuși.
 • Există o serie de resurse importante care vă vor ajuta să desfășurați cercetarea, inclusiv studii de piață bine proiectate, statistici privind locurile de muncă și date demografice cheie, cum ar fi populația, nivelul veniturilor și nivelul academic.
 • Este important să cunoașteți clienții potențiali și capacitatea lor de a plăti pentru produsele și serviciile pe care le oferiți înainte de a începe o afacere.
Alegeți structura afacerii dvs.

Dacă intenționați să vă conduceți propria afacere, alegeți un statut de proprietar unic care tinde să fie mai puțin costisitor decât un parteneriat sau o companie.

 • Un proprietar unic vă sporește, de asemenea, responsabilitățile și vă poate pune în topul de taxe.
 • Un parteneriat vă reduce responsabilitățile personale, dar poate implica un potențial conflict cu partenerul dvs. și necesită partajarea profitului.
 • În cele din urmă, stabilirea unei societăți reduce în continuare responsabilitățile personale și creează beneficii fiscale, dar este mai scumpă și este supusă unei reglementări mai stricte.
 • Cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți este să consultați un contabil și un avocat fiscal înainte de a decide asupra structurii afacerii dvs.
Alegeți un nume grozav

Amintiți-vă că numele pe care îl alegeți indică imediat cine sunteți și ce vindeți.

 • Numele dvs. trebuie să fie unic și memorabil pentru a vă distinge de competiție.
 • Puteți căuta un nume de companie pentru a vă asigura că nici o companie nu are numele pe care l-ați ales încă.
Alegeți locul potrivit

Asigurați-vă că localizați afacerea într-o zonă foarte folosită de către pietoni și vehicule pentru a crește vizibilitatea și a asigura o parcare adecvată.

 • Utilizați datele demografice obținute în timpul studiului dvs. de piață pentru a vă asigura că potențialii clienți din vecinătate se potrivesc cu produsele și serviciile dvs.
Pariați pe un plan de marketing câștigător

Marketingul sa schimbat dramatic în ultimii 20 de ani, datorită popularității internetului și apariției unor noi strategii de marketing, cum ar fi utilizarea social media.

 • Dacă nu știți multe despre aceste noi tendințe, trebuie să lucrați cu o companie de marketing de renume, care vă va ajuta să veniți cu un plan câștigător.
 • Cel mai important factor este să existe un plan de marketing complet înaintea deschiderii ușilor către public.