Plimbare pentru exercițiu înseamnă că puteți începe chiar la ușa din față. Și pentru că este atât de convenabil, este mult mai probabil să continuați pe termen lung. Iată 7 sfaturi pentru a merge și a avea o sănătate mai bună.

Puneți un picior în fața celuilalt
 1. Puneți doar o pereche de pantofi confortabili, ieșiți și mergeți în jurul blocului. Faceți același lucru a doua zi și a doua zi și a doua zi timp de o lună, chiar dacă nu vă simțiți așa. Cel mai important lucru este să ancorați acest obicei de exercitare.
 2. După ce vă simțiți bine, încercați o plimbare de 30 de minute, de cel puțin patru ori pe săptămână.
 3. Dacă doriți să verificați dacă rutina dvs. zilnică este suficientă pentru a vă menține forma, utilizați un pedometru (un dispozitiv care măsoară câți pași faceți). Mergeți pentru 10 000 de pași pe zi. Doar opriți autobuzul cu o singură oprire înainte ca destinația dvs. să fie suficientă pentru a vă face să atingeți acel gol.
 4. Mergeți cu un pas mai sus dacă sesiunile dvs. sunt mai puțin eficiente în timp ce deveniți mai potrivite sau dacă rutina dvs. devine plictisitoare. Variați rutele și adăugați câteva dealuri. Începeți cu o panta ușoară și treceți treptat spre pante mai abrupte.
 5. Faceți un pic de despicare pentru a fi în formă mai bună. Începeți cu intervale de 30 de secunde și accelerați până la aproximativ 75% din viteza maximă, apoi reveniți la ritmul normal pentru 30 de secunde. Treptat, măriți durata intervalelor de accelerare la trei minute.
 6. Luați pași mai mici dacă vreți să mergeți rapid. Tendința naturală este de a face pași mai mari, dar scurtarea acestora și concentrarea pe mersul mai rapid este chiar mai eficientă. Investiți într-o pereche bună de pantofi sport.
 7. Alegerea pantofilor potriviți
Nu reduceți niciodată calitatea pantofilor de sport. Dacă picioarele dvs. nu sunt susținute în mod corespunzător, veți ieși din cursa în cel mai scurt timp.

Alegeți pantofi special concepuți pentru activitatea pe care ați ales-o; aceasta va face diferența în ceea ce privește confortul și performanța. Pantofii Multisport sunt recomandați pentru exerciții aerobice sau dacă faceți mai multe activități.

 • Pentru a evita plata prețului integral, verificați soldurile și punctele de fabricație. În restul anului, păstrați atenția pentru ofertele speciale online și în magazin.
 • Luați în considerare cumpărarea de pantofi sport de la mărci mai puțin cunoscute, deoarece acestea pot oferi aceeași calitate pentru un preț mult mai mic. Și trebuie să știți că, în trecut, unele mărci de prestigiu au fost legate de practici imorale de lucru în țările în curs de dezvoltare.
 • Luați vechile pantofi de sport la magazin. În unele magazine de sport, personalul vă poate oferi sfaturi cu privire la ceea ce ar trebui să cumpărați, în funcție de forma de uzură a vechilor pantofi. De exemplu, dacă aveți tendința de a vă apleca spre creastă, veți primi un pantof cu sprijin suplimentar pentru acea parte a piciorului.
 • Adresați-vă unui consultant pentru consultanță, care va recunoaște orice probleme pe care le aveți și vă poate oferi sfaturi obiective cu privire la ce fel de pantofi să cumpărați.
 • Mersul pe jos este gratuit, nu poluează și este bun pentru sănătatea ta, deci de ce să nu începeți călătoria dvs. de fitness plecând la plimbare astăzi?