Dacă credeți că dumneavoastră sau altcineva vă simțiți rău, nu ezitați să contactați imediat 911 și să decideți experții. Dacă simțiți o durere toracică sau oricare dintre simptomele listate aici pentru mai mult de câteva minute, trebuie să sunați imediat o ambulanță.

1. Durere în piept sau disconfort

Cele mai multe atacuri de inimă implică un sentiment de disconfort toracic care durează mai mult de 30 de minute, chiar și atunci când pacientul este în repaus. Această durere este uneori constantă și uneori recurentă.

  • Este presiune sau disconfort, senzație de strângere, durere ascuțită, arsură sau greutate în piept. În 2. Disconfort simțit în alte zone ale corpului superior
Toți oamenii care se tem de un atac de cord ar trebui să determine, de asemenea, dacă au durere într-un braț sau ambele, spate, gât sau maxilar. Un 3. Scurgeri de respirație

Acest simptom poate apărea cu sau fără durere toracică sau disconfort.

Alte simptome

Celelalte simptome de avertizare ale atacului de cord sunt: ​​transpirații reci, amețeli sau oboseală sau un sentiment de slăbiciune copleșitoare.

Nu așteptați să sunați

Cele mai multe decese apar în prima oră după apariția atacului de cord, dar oamenii așteaptă adesea ore întregi înainte de a cere ajutor. Acest lucru poate duce la complicații grave, în special în inimă.

Dacă observați oricare dintre aceste simptome sau dacă cineva din jurul vostru vă simte, nu așteptați să faceți o ambulanță.

O măsură de precauție suplimentară

  • În afară de apelarea unei ambulanțe, pacientul ar trebui să mestece sau să înghită 1 comprimat de ASA (325 mg acid acetilsalicilic) dacă nu este alergic la acesta.
mestecați sau zdrobiți comprimatul pentru a face medicamentul să funcționeze mai repede.

Calculați ritmul cardiac

  • Ritmul cardiac
Ritmul cardiac - numărul bătăilor inimii pe minut - vă poate ajuta pe dumneavoastră și pe medicul dumneavoastră să vă evalueze nivelul de fitness.

Frecvența normală este de 60 până la 80 de bătăi pe minut în repaus.

  • Un ritm mai rapid poate indica pur și simplu că ați alergat pe scări pentru a nu fi târziu pentru numirea dumneavoastră (activitatea fizică crește ritmul cardiac). Febra poate fi cauzată de o boală pe termen scurt, cum ar fi o tulburare rece, gripa sau stomac; febra poate fi, de asemenea, cauzată de anxietate.
  • Dar o bătăi rapide a inimii în repaus poate ascunde o boală cum ar fi anemia, o problemă tiroidiană sau un defect cardiovascular.
  • Cum să vă verificați ritmul cardiac
  • Restul timp de cinci până la 10 minute înainte de a verifica ritmul cardiac.
  • Utilizați un ceas sau cronometru. Utilizați pulpa celor două degete, degetul mijlociu și degetul arătător. Așezați degetele la faldurile incheieturii interioare, chiar la baza degetului mare. Aplicați o presiune ușoară până când simțiți pulsul. Pentru a simți pulsul din gât, plasați cele două degete în gol, între trahee și gâtul mare al gâtului. Apăsați ușor până când îl simțiți.

Contelează bătăile timp de 15 secunde, apoi se înmulțește cu patru.

  • Gândiți-vă la aceste trei simptome principale pentru a recunoaște un atac de cord în oricine.